.

.

Thursday, July 7, 2011

Colour of Cameron Highland

Tea or Teh?

tak payah la bertekak…sama jer tea ker, teh ker…it’s the same thing ok!

yang penting aku dah pg tempat Tea BOH yang mana tempat tue memang femes la…Kalau pg Cameron Highland ni, kalau tak datang ladang Tea Boh memang tak sah!

yang paling penting bergambar kat papan Tea Boh tue….hehehehhe (termasuk la aku)

kat atas bukit Brinchang kot (if not mistaken) ladang ni terletak…kat atas sana ader Kilang memproses tea dan ader plak cafe tearia kot!…hehhehe (rasanya la nama cafe tue)

best giler kat sini…minum teh panas sambil hirup udara segar yang sejuk…nyamannnnnyer!

macam terasa nak pg lagi la sok..heheheh! pengalaman yang menyeronokkan.

the BEST part, of coz la shopping!…tapi kali ni bukan shopping handbag, kasut, baju or shawl…tapi shopping sayur, jagung, buah, tea and strawberry!

tgklah picha2 yang di ambil oleh saya;

DSC09319

depan hotel,

 DSC09242

1st destination on Sunday

DSC09248

sebelum mendaki bukit tea…hehahahh sempatkan juga berpossing!

DSC09253

memasing 1st time jumpa tea tree..=) comel jer pokoknyer!

DSC09255

Black and Ifhan & Irdina

DSC09261

mommy masz & mama Ifhan

DSC09251

menumpang kasih si anak!

 

264722_237225979630321_100000287611097_955857_1345607_n

lambat lagi ke nak sampai kat sana?

 

DSC09267

finally sampai juga kat atas ni…=)  apa lagi, sampai jer trus beratur nak beli food!

030720112256

Tea BOH…i had green tea =)

DSC09279

tgk sang suami tak sabar nak makan! letih mendaki bukit tea..

DSC09281

candid yo!

030720112257

sedapnya

1

 

DSC09293

bersama penimbang tea kot! heheheheh

 

DSC09296

    shopping time….

 

DSC09301

here, our cameraman!

DSC09306

geng Berembun

DSC09304

snap by me…=)

 

270637_237216622964590_100000287611097_955705_6906671_n

last but not least….best!

5 comments:

Nadhira said...

agak lama tak menjejakkn kaki kat sana....stawberry farm tak pegi ke?hehe

Reflisia said...

Hye Nadhira, strawberry farm pegi..wajib pg...tapi picha tak termasuk plak kat sini..=)

Elyn Sani said...

masz, farkview tu member husb u ke?

Reflisia said...

Elyn, a ah kawan hubby masz..naper? Elyn kenal ker?

Reflisia said...

Elyn, a ah kawan hubby masz..naper? Elyn kenal ker?