.

.

Monday, July 11, 2011

Compo Chicken Maggie

penah makan compo chicken rice (CCR)?

Compo Chicken Rice = nasi putih + ayam masak compo (masak kicap pekat)

CCR ini merupakan feveret aku gak sebenarnya…dulu masa zaman muda remaja study kat UPM dulu, selalu makan CCR..

CCR ni Chinese style cooking…sebab masa aku makan dulu pun kat stall Chinese Muslim..sedap giler…(terliur dah ni)

sekarang ni masak sendiri jer…malas nak makan nasi gantikan dengan mee maggie (coz tak der noodle lain)..cipta menu sendiri jadilah Compo Chicken Maggie

masakan ayam dan cendawan butang ala2 masak kicap tapi pekat, tambah plak cili kering sebagai penambah perisa pastu letak plak asparagus dan sawi atas maggie yang telah dicelur…kemudian gaulkan lauk dan maggie

dan kemudian lagi adalah m a k a n!

jon tgk hasilnya plak….

040720112266 Compo Chicken Maggie

040720112267

5 comments:

bunga said...

wooo..nampak best..tapi xlenah namapk seblm ni makanan cam ni..heee

Reflisia said...

hye bunga, makanan camni kebanyakan chinese style jer.. kalau suka makan makanan cina mesti jumpa compo chicken rice...=)

Reflisia said...

hye bunga, makanan camni kebanyakan chinese style jer.. kalau suka makan makanan cina mesti jumpa compo chicken rice...=)

LuN@_aiDi said...

yunk! cedappnyerrr... yummy..yummy! nk try wat jugak ler..hihhihi
kiWi ohh Kiwi!!!

Reflisia said...

Luna; try la yunk..=) nanti post k..sure lagi sedap kalau u masak!