.

.

Thursday, July 28, 2011

Love eating ~ Serai @ Empire

Cakap pasal makan ni…fuhhh aku lah orang yang paling suka =)

last weekend on Sunday, aku chill out ngan BFF aku ni Najmi nama nyer…

owh tagline “kami suka makan” memang sesuai sangat lah ngan kitorang..kalau keluar bersama sure makan lah benda 1st yang difikirkan!

sebab tue memasing bukan dalam ketegori kurus ok! kalau timbang mesin yang boleh bercakap tue, dier akan sebut anda dalam kategori GEMUK! hahahhaha

ampun yer Mie, semamangnyer aku tau ko pun tak suka perkataan tue, tapi ko tau itulah kita kan! (sebenarnya takder la gemuk sangat, tapi dah nama perempuan kan, badan naik skit jer mula resah gelisah..tapi have no action to loose weight)

back to cerita asal…last weekend kitaorg had lunch + hi tea kat Serai Restaurant at Empire Shopping Mall

disebabkan aku and sang suami suka makan kat sini, so ajak la si Najmi ni rasa food kat sini..tapi serious sedap semuanya food kat sini..

Kitaorg order food, macam 1st time makan la seumur hidup ni…tak agak punya makan! huhuhuh…

sememangnya we all suka bab2 makan ni..=) Love eating!

240720112594Serai @ Empire 

240720112595

These is no sincerer than the love of food

240720112597macaroon yang sedap…=)

Flavour; Chocolate, Choc Mint and Strawberry 

pembuka selera la kononnya!

 

5  Mr. & Mrs Bugs

 

240720112609

my BFF, Najmi

  240720112601 240720112600

Pavlova, sedap + besar giler!

240720112605 Calamansi + Teh tarik Ais

240720112606

Milky Bandung

240720112607   Satay..sangat sedap

faveret aku and sang suami..

kalau datang sini jer, sure satay akan diorder

 

240720112611 sang suami punya; Burger

daging dier sedap sangat! bukan daging burger biasa tau!

 

240720112612 my BFF punya; Serai Platter

ader rendang daging yang sedap, ayam goreng dan sweet sotong

 

240720112616 aku yang punya; Seafood Marinara Spaghetti..best sangat

banyak isi seafood di dalamnya, udang, sotong, ikan, kepah

 

240720112617 the aftermath …full

best..sib baik pakai baju cover perut! hahahahha

240720112628

ader lagi….dessert kitaorg

Choc Lava with Icecream

 

P/s : Thanks Najmi coz belanja us for these of food..wait for Mr. Bugs turn, on coming breakfast k..mwahhhh

7 comments:

Nadhira said...

yumminess!! heee.. harga affordable tak???

Reflisia said...

Nadhira, harga dier dier not bad la..we all bertiga makan semua ni dalam RM 165++..

Hanis Azla said...

Ya Allah.. mengancam sungguh juadahnya.. burger tu nmpk paling tak menahan.. akak pun baru first time makan pavlova smlm.. walaupun manis menyengat tp ttp superb..

Reflisia said...

Kak Hanis Azla, bestkan makanan kat sana...saya memang suka makan and try jer semua..and sedap plak tue..=)
Pavlova agak manis tapi kene pulak ngan cream yang tak manis and buat yang bit masam..and sesuai kan!

♥wAwA♥ said...

adoyai sista..lapo bebeno mama nengoknyer..calamansi jer dh nmpak best apa lg d other foods...fuhh terliur ni..hehe

LuN@_aiDi said...

Ya ampunn byknyer makanan.. n sume nampak menyelerakan! yummy!! nnt balik m'sia pasti singgah^^

Reflisia said...

Wawa, best dik...akak memang suka makan kat sini..=)

Luna, yunk nanti u balik Masia kita datang makan kat sini k...mwahhh