.

.

Friday, July 1, 2011

Pulak!

130620111970 Morning Malaysia!

di pagi jumaat yang mulia ni, jom kita sesama mulakan hari dengan ‘Bismillah’

sebenarnya aku nak coretkan bahawa semalam aku mimpi Lee Min Ho (pelakon drama Korea; Boys Over Flower and Personal Taste)

Ya ampun….rasanya aku tak nak kehilangan mimpi tue sebab dalam mimpi tue akulah kekasih hatinya!

“Puhlissss la…sampai terbawa2 masuk mimpi ni! apa kes??” kata2 seorang sahabat kepada ku apabila aku menceritakan kisah mimpiku ini…=)

sebenarnya masa musim semua orang dok tergila-gila citer korea ni, aku lah antara yang pelik dengan keadaan ini coz aku memang tak terbuka lansung hati ini nak tgk citer ni!

jgn kata citer korea tajuk My Girl, Winter Sonata yang meletup2 satu dunia pun aku tak tgk tau! punya la pelik aku ni …(pelik ker?)

tapi skang ni..aku dah tergila-gila drama korea…bermulanya kisah aku selalu temankan my sil pg beli dvd korea..

mula2 aku tertanya juga apa la yang best sangat nak tgk citer Korea ni…sampai sanggup berhabis duit almost beribu beli dvd korea ni (my sil nyer koleksi, semua citer dier ader…name it, sure dia kasi pinjam..hahahha)

sampai la aku tergerak hati nak pinjam satu set DVD Drama Korea Personal Taste!..

pada mula nya memang aku rasa boring coz tak teruja lagi…bila dah masuk minit ke 10, perasaan suka dengan drama tue dah timbul…

saban minit aku tunggu and tak sabar nak abiskan sampai aku dah boleh catch up la a few word korea yang best ni!…=)

lepas dah alami sendiri pengalaman tgk drama korea ni, baru la aku tau kenapa orang lain boleh tergila2 kan citer korea ni…kenapa mereka sanggup dengar lagu2 OST citer korea..

semua nya terjawab coz aku sendiri sedang alami perasaan ni…sampaikan ringtone phone pun dah lagu Korea!

“ ishhh…. awok tak kisah la walaupun bukan musimm..”

* skang ni aku ngah layan Boys Over Flower untuk kali ke-3…best giler! tambahan plak pelakon2 yang cute miut ni…fuhhh boleh giler woooo

image Boys Over Flowers

image Personal Taste ~ fall in love with Lee Min Ho

1 comment:

missina said...

owhhh,,hg dh tgk la cita ni,,aku br nak ikut kt 8tv,,hehe,,malas nk beli DVD die sbnrnye,,mahal sgt,,hehehe