.

.

Friday, August 19, 2011

Hiasan Ramadan ; Daging Masak Hitam

Alhamdulillah…

lagi 10 hari, jelma la Syawal dan Ramadan bakal pergi meninggalkan kita..

Aku bersyukur sangat ramadan kali ni aku dan sang suami tak banyak berbelanja kat luar..mean we all tak selalu pergi bazar sebaliknya masak dan makan kat rumah..

kalau tak makan kat rumah, berbuka puasa kat umah inlaw…so benda2 ni boleh avoid dari food poisoning, dan membazir.

sepanjang bulan puasa ni aku rasa 2 kali kot aku ke Bazar Ramadan ni…

Ramadhan kami kali ni diahiasi dengan masakan2 sang suami..macam2 resepi yang dier masak sampai aku tak sangka dier sehebat tue..

bukan tue saja yang buat aku terkejut ialah masakan feveretnya iaitu Daging Masak Hitam…bagi aku (bagi aku la) bukan calang2 orang yang pandai masak resepi ni..

yer la, kalau kurang bahan ker, terlebih bahan ker, daging liat ker..memang effect masakan ni..betul tak?

Tapi tak sangka sang suami masak memang sedap! (di tekak aku la) erm rasanya sedap sangat sampai aku tambah 2 pinggan nasi la..dan rasanya macam mak aku masak plak…hehehhe

paperpun InsyaAllah planning for open house umah kitaorg nanti, antara menu nya Daging Masak Hitam ni..(jemput datang yer semua)

nanti saya postkan invitation card k…=)

100820112806 Daging Masak Hitam

psssttt….resepi akan di postkan atas permintaan yer =)

(ampun, bukan kedekut resepi, tapi saya kene tanya sang suami dulu apa resepi nya coz dier yang masak masakan ni..saya tak arif)

 

6 comments:

Farra Dhelina said...

mmm untung nya suami pandai msak..best2..

LuN@_aiDi said...

wahhh my peberet too^^_
n mmg bukan calang2 org pndai buat..
if kt umh i dulu kakak i jer yg tere masak neh..
tp i pun tere gak!
tere makan...hihihihihi

cik asam jeruk said...

perggghhh sedapnyeee.sy pon tak mampu nak masak. masak kicap terer la..hihihi

missina said...

wauuu bestnya,,dan2 rasa pedih perut nih,,huhu,,klu aku wat msk kicap suka letak cili kering ,,dah lama tk mkn daging sbb alergik skit,,,huhu,,tp belasah jugk,,

missina said...

mai lagi ni,,masz jom baca ni,,ada sebut nama hg ni,,hehe

http://missina08.blogspot.com/2011/08/blog-pilihan-saya-ialah.html

bunga said...

napak sedap..terliur..