.

.

Friday, August 5, 2011

Mee Kuah Alor Star ~

Kelmarin aku memang mengidam nak makan mee kuah!

apa lagi capai phone, call sang suami minta dier masak mee kuah..hehehhe

dibulan puasa ni sang suami adalah Chef kat umah aku…sepanjang bulan puasa tahun ni (baru 4 hari la) dier jer yang masak.

dier willing bantu aku masak coz aku sampai umah lambat and sang suami plak sampai awal (opis dekat ngan umah la katakan) so dier mengambil tanggungjawab memasak segala lauk pauk untuk berbuka puasa.

aku balik umah sekadar masak nasi dan sediakan air sahaja dan selebihnya sang suami yang buat….

Alhamdulillah, sang suami memahami keadaan isterinya yang sampai lambat ke rumah dan dia juga sanggup membantu dalam hal2 rumah tangga seperti memasak…

aku sangat bersyukur kerana dijodohkan dengan lelaki bernama Bugs (nama samarannya)…semoga jodoh pertemuan kami berpanjangan hingga akhir hayat kami…aminnn

back to cerita sebenar…

pabila aku melafazkan apa yang diidam and tak sangka pulak dituruti…biasanya si isteri akan masak apa yang diminta oleh suami kan! tapi aku terbalik plak…hehehhe

paperpun T H A N K S sang suami kerana sayangkan isterimu sampai begini skali…=)..moga kasih kita kekal abadi (ayat2 novel) heheheheh..

love you sang suami..

030820112750 Mee Kuah Alor Star ~ versi Chef Bugs

kalau u’all nak resepi bgtau k..nanti aku akan buat entry resepi Mee Kuah ni…=)

5 comments:

et said...

waaah
sedapnyerrr

upss...semekom..selamat pagi

INTAN said...

pergh..meleleh air lur..bertuah badan dapat hb pandai masak =)

♥wAwA♥ said...

adoi skunk kul 1.30pm..kecur air liur kak nengok..hehe..cdap nih!
sabar menanti coming resipi dr abg bugs..jgn lpa upload..resipi akak pn best!

LuN@_aiDi said...

yunk! nmpk cedappnyer^^
bertuah badan ader chef kat umh, leh request lak tuh..hihihi

syaida said...

boleh buka kedai la mcm ni, mr bugs buka kedai mkn, mrs bugs pulak buka kedai kek..sahih meletop..hihihi..dugaan betoi la di bulan pose cmni masz letak entry food..huhuhuu