.

.

Tuesday, August 9, 2011

Murtabak Beratur ~ Sedap

Mesti korang penah dengar N A S I  K A N D A R Beratur kan?

uiii sedap giler nasi kandar beratur tue…biasanya aku kalau nak makan nasi kandar beratur ni kat penang jer la…tak pun kat Sungai Buloh.

cakap pasal beratur ni bukan Nasi Kandar jer ader nama beratur ni, malah MURTABAK pun ader…

ini kisah aku dan sang suami la ni suka sangat merayau ke bazar-bazar ramadhan yang ader kat Lembah Klang ni (weekend jer buat peel camni).

Last sunday la, aku and sang suami singgah bazar ramadhan kat Taman Dato’ Harun ni…Perghh meriah…macam-macam ada..

aku ngan sang suami tertarik ngan mutabak beratur ni. kalau tak salah aku la time kitaorang beratur panjang ni baru pukul 4.15 ptg

Fuhhh 35 minit juga la beratur nak beli murtabak ni..

Murtabak ni harganya RM3 sahaja..tebal dan besar and paling puas hati ialah sedap sangat…

berbaloi-baloi la rasa beli murtabak ni.. =)

07082011384 Panjang juga la queue

07082011385

07082011390 Pakcik pembuat murtabak sedap!

 

07082011396 Murtabak yang dimasak atas kuali

 

070820112775

Ready tuk berbuka puasa ngan Murtabak..

terliur tak?

hehheehehehhe

 

3 comments:

kayrul-shah said...

kalau dah sedap dan berbaloi..sanggup la beratur berjam2..hehehehe

LuN@_aiDi said...

owhh dekat pasar ramadhan seberang jaya penang pun ader juge^^
pernah taste, mmg kne beratur panjang!

Reflisia said...

Kayrul-shah; memang berbaloi la kan beratur lama camtue coz sedap..=)

Luna, darling kat penang pun ader eak? heheheh tak dapat nak rasa coz jauh sangat! =)