.

.

Friday, August 12, 2011

Naik Lemak!

Si Isteri; Bang….sayang nak makan nasi & sup tulang la..

Sang suami; ok…balik kang sayang masak sup tulang k…abang tolong kuarkan tulang jer dari fridge

Si Isteri ; Ok (dengan nada lemau.)

dalam hati si isteri; naper lah tetiba arini dier nak suruh aku masak plak..semalam dan hari-hari lepas beriya-riya nak masak! takper lah giliran aku plak kan!

Si Isteri; tapi kita makan sup tulang pukul lapan la yer…! kita berbuka kurma dulu coz sayang kan sampai umah lambat..nak solat asar lagi..pastu bla bla bla…(kekonon nak ngelat masak ni)

Sang suami; (dengan keadaan slamba) OK….

si isteri dah mula naik lemak, malas masak..bila orang dah tolong dier masak, ini plak jadinya..Ampun bang..=)

Tapi balik jer umah, tgk sang suami masih di dapur…sedang masak Sup Tulang!

Mekasih sang suami..=)

090820112802

Sup tulang ~ idaman si Isteri

 

090820112804

Telur dadar; aku masak (at least masak juga)

Sup Tulang ; sang suami masak

Sambal ikan bilis ; Imported from Mom in law house (hikhikhik)

 

3 comments:

LuN@_aiDi said...

rajinnyer chef bugs!
klu chef aidi, mahu kekedai aje membeli^^

hamzah ian said...

sedapnya sup tulang

missina said...

memg bagus b'tul la bugs ni,,asik msk jer,,bini of cos la nek lemak,,,hehehe,,jgn wat slalu dh ler,,;-P