.

.

Tuesday, August 2, 2011

Saturday at Aquaria, KLCC

Selamat menjalani ibadah puasa untuk hari kedua =)

Entry kali ni nak citer pasal weekend lepas, sebelum kita berpuasa!

Last saturday aku, sang suami, my sis in law, and both anak sedara berjalan-jalan sampai ke KLCC..dah sampai KLCC maka Aquaria menjadi destinasi kami..

1st time aku sampai ke sini…asyik tgk gambar jer orang pg sana, kali ni aku rasa sendiri pengalaman masuk Aquaria!

nak masuk Aquaria ni kene beli tiket k..tak bleh masuk free…untuk adult (dewasa) RM35 dan kanak-kanak 3 tahun hingga 12 tahun RM25. Harga ni adalah untuk Malaysian yang ader IC jer

…kalau nak murah lagi buat surat kat Aquaria bgtau korang nak datang dalam satu rombongan Cik Kiah! hehehhe

best dapat spent time bersama keluarga..jom tgk apa yang aku snap..(sesungguhnya nasib aku kurang baik coz aku bawak camera dengan bateri yang dah king kong and lupa nak charge..so amik pict pun guna hand phone murah aku ni jer..=)

300720112654

Q for ticket..sempat lagi amik pict kat sini

 

300720112656 sang suami dan buah hatinya

 

300720112657 ikan apa ni? ……………….. inilah Ikan Piranha yang makan orang tue..

 

300720112666 sang suami merasa pegang Tapak Sulaiman…

comel jer si tapak ni

 

300720112670 Ini adalah Belut Elektrik..badan dier ader 6000 kw tenaga elektrik

tgklah aquarium dier pun ala2 Caution kan..!

 

300720112672 Si rama-rama

 

300720112673

sang Kumbang dan family

 

300720112674 Irdina and her mom (my sis in law)

 

300720112679

Ini udang yang orang buat cencaluk tue ker?

 

300720112680 Cuba teka, apakah ini?

 

300720112683

Irdina yang kusyuk tgk memerang

 

300720112688

Tube of Fish

300720112698

 

300720112689

menakutkan kot tgk ikan2 ni!

 

300720112690 Uncle Bob and Irdina

 

300720112695 Iman and Uncle Bob

 

300720112697 Iman and Maksu ( Iman dah bosan amik gambar la tue )

 

300720112714

Subhanallah…Ciptaan Allah SWT

 

300720112709   Ikan aper ntah…tapi dier melewati kepala aku…best!

 

300720112708

maksu yang jakun melihat ikan2 berenangan di atas kepala…=)

 

300720112716

it’s time to eat…

 

300720112701

cuba cari mana ikannyer?

 

300720112724    Uncle Bob, Irdina and Jellyfish

 

300720112646

after lunch at Kenny Rodger’s pada pukul 4ptg (gambar time lunch tak dapat disiarkan coz menduga puasa..heheh)

dah ! Jom balik…si kecik yang nak drive

5 comments:

LuN@_aiDi said...

belum pernah juge pergi Aquaria KLCC neh, balik nnt nk pegi juge ler.. tapi nk buat rombngan cik kiah! dapat murah cket.hihi

Reflisia said...

Luna, yunk..kalau tak cukup satu bus bgtau i k...i bleh tambahkan orang join u..hehhe =)

yunk boleh la nanti kita dating berempat ker kat Aquaria ni kan!

Rtp Farra Arisha said...

u and ur family seems very happy to be there. :)) hehe.
selamat berpuasa ya!

Farra Dhelina said...

tak pernah pgi pun..bape rh tix skang dear?

Dinda Iva said...

wah..patut pon mas teka gambar kat blog iva eh..hehehe..nak murah senang je,...beli tiket masa matta fair...kurang RM10 xsilap...nanti nak beli lagi..heheheh...syiokkan masuk aquaria...