.

.

Wednesday, August 24, 2011

Weekend at Jalan TAR

Di saat2 akhir Ramadan ni, cuba bayangkan macamana rupa Jalan TAR?

Fuhhh…tak yah cakap la…memang sesak giler.

Alkisah aku plak 2 hari cuti, 2 hari la kat Jalan TAR tue…sampai muntah2 gak lah shopping!..Opppss bukan aku yang shopping sakan tapi my sil..

hahhahahah…tapi tempias sakan shopping tue aku pun kene skali la!

Ok start the journey (macam la jauh sangat kan)..

Sabtu, selepas sahur..tak tido dah! terus mandi dan siap2. My Sil plan kul 8.30am kuar umah, tapi aku ubahkan supaya lebih awal..so around 7.30am dah kat dalam keter nak memulakan perjalanan.

Kami pergi bertiga, aku, my sis in law 1st and 2nd…semua perempuan and yang lelaki memang malas join la kan!

akulah drivernya..huhuhuh…tak bawak keter kecik takut tak muat barang nanti (sakan kan!) so drive keter besar (ala tak besar mana pun stakat Grand Livina).

destinasi pertama aku pi opis jap antar kunci then trus ke Jalan TAR..

pukul 8.30am dah terpacak we all depan Semua House (parking memang heaven kat Semua house tue, pilih jer mana nak park)

hahahhahaha…kelakar kan! 1st time in ma life seawal tue kat Jalan TAR kot!

kedai pun masih tak bukak lagi…tapi stall Raya sepanjang kawasan Pasar Malam Jalan TAR tue ada yang dah bukak! so we all start berjalan2 area situ.

Jalan punya jalan, shopping punya shopping sampai la pukul 5 petang! U’all bayangkan start 8.30 am to 5.00pm jalan kat Jalan TAR tue….memang nak muntah, pengsan and koma kot!

balik jer dengan penuh bag di tangan la…duit yang kuar tue tak yah cakap la…(yang paling dasyat my SIL la shopping, aku ni setakat tgk2, jalan2 cuci mata jer..hanya ada la 2 3 helai shawl jer yang aku berkenan)

Keesokan harinya (Ahad) kami ke Jalan TAR lagi…adoiii tak puas sehari suntuk berjalan kat sana, sambung lagi ari ahad…macam biasa pukul 8.30 am juga kami terpacak kat sana..

Ari ahad ni lebih kepada Sogo, dan kedai yang dah dilewati semalamnya untuk tukar size baju..maklumlah beli baju cuba dengan mata jer, tak sarung di badan kan!..

so weekend aku sangatlah letih dan happy dapat shopping!

200820112880

tgklah kedai pun tak bukak lagi…=)

200820112876  both of My SIL ngah berlegar2 sementara menunggu kedai bukak

200820112882 time to shopping!

200820112885 aku ngah bz memilih

200820112892 My sil mencuba baju nak dibelinya!

200820112894

Ini lah orang yang paling mahal dalam dunia..emas dibadan! hahahha

ini aku jumpa kat Kedai Emas Sri Pinang, Semua House! dasyat..

3 comments:

mama tisya said...

awal tul dh smp jln tar..kedai lum buka lg..tp bgs dtg awal2 tk sesak2 sgt

LuN@_aiDi said...

yunk! i kaguummm giller ngn u'll bershopping^^_
awal giller sampai jalan TAR! hihihi
tapi xper tak jem klu pegi awal2..
dan yg lebeh kagum, cam opis hour u'll bershopping
8.30 untill 5 p.m!! preggghhh!!! kaguum! kaguum!
dengan semangat bershopping itu^^_ hihihi

cik asam jeruk said...

gile la..i plg awal aritu pon kol10..tu pon sbb liat nk bgn pagi..haahha