.

.

Tuesday, September 6, 2011

Hari Raya Kami ~ Majlis Alumni SMKAH

Hari Raya Kedua ~

Kalau dah nama raya, mesti planning beraya jer kan!

Tamabahan pula schedule penuh dengan jemputan Open house kan!

Untuk raya kedua aku and sang suami rancang untuk ke rumah nenda2 saudara kat kampung sebelah dan kemudiannya menghadiri Majlis Sambutan Hari Raya Alumni SMKAH (sekolah lama aku)

dari pagi kami mengunjungi rumah2 nenda saudara. Gembira betul nenda saudara ku ni..maklumlah aku ni memang rapat ngan dorang semua. kalau balik kampung jer pasti singgah umah dorang…

so kalau raya aku tak datang, sure telinga mak aku kedengaran soalan bertanyakan tentang aku..macam tahun lepas pun masa raya kat KL dorang still bertanya kan aku sampai ader yang cakap,takpa, nanti bila2 dier balik suruh dia mai umah tokcik, tokcik simpan ketupat kat dia’ hehehhe terharu tak?

after aku dah round kampung sebelah, so aku and sang suami meneruskan plan beraya ke sekolah lama aku iaitu SMKAH.

weeee…ramainya yang datang, and dapat jumpa kawan2 lama aku. tapi 2 3 kerat jer la..yang lain tak nampak plak..

yang ramai masa majlis alumni ni adalah golongan-golongan 80an (mean meninggalkan sekolah di zaman 80an)

aku and the gang ni habis sekolah tahun 1999..so SPM 99’ la…hehhe. sangat tak sangka komitmen yang diberikan oleh ex student SMKAH…walaupun dah beranak pinak, tapi masih setia and sayangkan sekolah.

banyak juga aku tgk contribution from dorang terhadap sekolah ni…

ok jom tgk apa yang aku sempat snap!

4

Ini gambar before kuar umah!

320629_10150302468992884_762882883_7718323_4798363_n

Caftan ni buat aku nampak gemuk!

(ke hakikatnya saya memang gemuk?heheh masih tak sedar diri namanya)

DSC09535

me and my BFF, Kearl

DSC09530

others yang sibuk makan

311439_10150302469882884_762882883_7718335_2450895_n

dorang ni memang cam ni..heheheh (jgn marah yer)

319195_224336897615143_100001165028011_576052_2976857_n

inilah generasi terdahulu yang telah bersekolah di SMKAH

312805_260247647330450_100000356508638_929284_6989369_n

ini jer gang aku yang datang!…Missina pun ader.

She’s my classmate tau dedulu..

sempat lagi we all jejalan melawat kawasan sekolah yang telah ditinggalkan almost 11 yrs

298652_280520001965465_100000224024603_1371729_629145_n

memasing dok tgk gambar sendiri dalam camera

1

aku dan sang suami

297944_10150302471992884_762882883_7718358_4681800_n  

Ini rumah Linda a.k.a cikgu kebaya (in pink color), and baju oren depan aku tue anak dier.

rumah terakhir sebelum jam 7ptg..beraya sakan!

 

4 comments:

cik asam jeruk said...

cantiknyeee kaler kaftan tu..nak beli 1 jgk nnt..ehehe

Reflisia said...

Cik Asam jeruk, hehehhe caftan tue kita buat sendiri jer...=)

missina said...

wahh upanya hang jahit sendri no,,kelasss,,tak dpt jumpa linda ritu,,huhu

Reflisia said...

Missina, jahit sendiri jer coz tak sempat dah nak tempah2 ni...