.

.

Thursday, September 15, 2011

Volkswagen, Das Auto. Show 2011

Last saturday 10th Sept 2011, lepas pg open house umah kawan sang suami tue, aku and sang suami terus ke Bukit Jalil..

Kat sana ader Volkswagen, Das Auto. Show 2011. Karnival ni berlansung selama 2 hari iaitu 10th dan 11th September 2011 lepas.

memandangkan kereta VW GOLF, adalah tersenarai dalam wishlist kami, maka sang suami mengajak aku ke sana.

Kata sang suami, baik kita tgk secara dekat dulu sebelum kita pg test drive keter ni. (asyik tgk atas jalan jer)

So kami ke sana dengan harapan dapat tgk kereta idaman kalbu ni!

_DSC3345 Volkswagen, Das Auto.

 

_DSC3340 konon-konon bertemakan VW…pakai kasut biru!

 

_DSC3329

Stadium bukit Jalil yang dihiasi dengan Banner VW

 

100920113021

Das Auto

_DSC3328

Kitaorang ingatkan sampai jer sana boleh trus masuk! rupa-rupanya kene beratur dulu kalau nak masuk, coz ramai sangat yang datang.

masa aku sampai sana dalam pukul 5.45 petang camtue la dan que dah panjang lebih kurang 200 meter.

Fuhh, panjang giler que..almost 35 minit gak la beratur, sebelum dapat masuk sana

_DSC3335

Panjang tak Q?

_DSC3343  Ini baru sampai kat entrance dier, tak masuk lagi!

 

_DSC3348 Bila dah masuk dalam semua orang kene register dulu!

 

100920113023

pastu tangan kami dicop begini…and sesapa nak masuk ke dalam lagi kene ader cop ni..

kalau takder cop ni, tak bleh masuk! nak tak nak kene register dulu baru dpt cop ni!

100920113024

Ini baru entrance pertama..kat sini ader pelbagai game..and sesapa yang penat berdiri tadi boleh la berehat kat sini dulu..

termasuk aku and sang suami…adjust camera jap before masuk ke entrance lain plak..

_DSC3359 _DSC3360

Ini adalah entrance kedua..kat sini kene Q lagi..fuhhh sungguh ramai yang datang nak saksikan keluaran VW ni.

kat entrance kedua ni adalah untuk tunggu masuk ke show hall.

lepas kitaorang melepasi entrance ni, kitaorg masuk ke show hall ni…hall ni macam kat planetarium plak aku rasa. screen dier besar seluruh hall adalah screen. smpai mendogak la aku coz atas kepala pun screen juga.

satu pengalaman yang best la pg auto show ni.

lepas tue, show dier sangat menarik di mana menceritakan chronology of VW. and lepas tue plak ader kereta2 keluaran VW, mengelilingi hall kat atas screen (mean keliling semua penonton la)

wah kagum aku tau! sangat best

Selepas, abis kat hall ni, semua penonton akan bergerak ke hall di mana kita boleh tgk sendiri secara dekat kereta2 jenama VW ni.

_DSC3365

bersama model GOLF….ini lah kereta idaman aku and sang suami!

_DSC3368   VW GOLF…hai la kereta, moga ko menjadi milikku!

 

_DSC3370

Ampun yer sang suami, depan belakang aku bergambar bersama…(sang suami adalah cameramen aku haritu)

aku sangat suka kereta ni, tak kecik sangat and tak besar sangat. nampak stylo gitew..

 

_DSC3381 VW POLO GTI, ini pun smart juga!

 

_DSC3383 cantikkan rim dier

 

_DSC3386 he got sexy bump!

 

_DSC3391

VW Scirocco

yang ni pun cantik. and smart.

 

_DSC3400VW EOS

uiiii paling sexy tau keter ni…sangat suka juga ngan ini

 

_DSC3403 VW Passat

 

_DSC3406 VW Tiguan

 

_DSC3407 _DSC3409 VW Touareg

 

_DSC3425 masuk siang lagi, keluar dah malam..

ini lah tempatnya yang kitaorang lalui kat dalam tue..=)

and masa kitaorang keluar tue dalam pukul 8 malam and masa tue masih ramai lagi yang datang, and malangnya mereka yang datang malam tue diminta untuk datang esok coz yang tgh Q kat luar masih ramai…dasyat!

_DSC3438

cameramen sempat juga amik gambar sebelum pulang!

 

5 comments:

mama tisya said...

cun ketenye..aritu tk p pn tp lalu gk la nmpk banner auto show ni

cik asam jeruk said...

wah suke jgk goft..tp suke goft gti ke gt4 xigt sgt..eh ade ke? hehe

Reflisia said...

Mama Tisya, keter dier cantik and power...tue yang minat tue

Cik Asam jeruk, Golf GTI pun ader tapi termiss plak nak masukkan dalam entry ni...tapi stakat ni kita rasa mampu Golf jer...kalau nak pakai Golf GTI, kene ikat perut la selama 9 tahun...hehhehe

LuN@_aiDi said...

Yunk!! chantek gambar u bersama keta idamaN ^^_
ramai btoi org g ek?..pasti menarik neh^___^
ku baru pulang dari jln2 southisland! penaaattttt!!! tapi bestttt^^_

Reflisia said...

Hye Darling Luna, oh I miss u...i tau sure u ngah bercuti kan..cepat2 update entry holiday...tak sabar nak tgk keindahan Bumi Allah S.W.T ni...mesti menarik kan!