.

.

Wednesday, October 19, 2011

My 2nd Patchwork ~ Convocation Projek

Since aku ni bekerja, pastu baker juga la…so i have no much time tuk jahit baju and etc. (kekonon semua benda nak buat sendiri)

so i’ve decided to tempah baju convo aku (as entry ; Convocation Project), and aku hanya design jer apa yang aku nak buat kat baju yang telah disiap jahit. bak kata orang kasi vogue skit baju tue

fikir punya fikir dapat idea ni.;

1. jahitkan dengan batu2 kat tangan

2. patch kan lace kat bawah

itu sahaja. (berhempas pulas menjahit baju ni, takut tak sempat plak kan nak pakai..hehhehe)

=) so bila dah siap ini lah hasil tangan saya yang tak profesional!

.161020113480   111020113377 Before

161020113478

After,

3(500)

Pabila digayakan! =)

Ini lah baju c0nvocation saya…(padahal bukan nampak pun coz pakai jubah)

 

4 comments:

mama tisya said...

pandai masz menjahit...

Reflisia said...

Hye erin, boleh la skit2..kene tau juga menjahit ni, coz nanti nak ajar student..hehehhe =)

cik asam jeruk said...

sis, mcm mana nk patch lace tu? gam ke jahit?

Reflisia said...

Cik Asam Jeruk,

Hye darling...sis jahit jer...nak gam pun boleh...tapi kene cari gam untuk kain la...malas nak cari gam tue, maka sis ngan tegar nya menjahit jer...hehhehe