.

.

Friday, November 25, 2011

Freaking Busy

Oh freakin’ bad..when I left my diary almost 2 week!

Since last week, aku sangat bz dengan kerja dan preparation of DG41 Interview. Adoi, macam2 nak kene settle.

Hal kat opis, hal2 untuk attend interview. so many things i have to figure out sampai tak sempat nak jengah blog and tulis sepatah dua ayat kehidupanku.

Office skang ni ngah running satu projek yang memerlukan capability aku, dan aku plak jenis komited kerja so kene buat kerja tanpa berlengah lagi. sebab tue tak sempat nak jengah blog ni. Nasib baik tak bersawang lagi!

Start 2nd November dapat kabar berita yang aku and DPLI Group will have an interview before we get a posting. Whoaa buat aku kecut perut dengan berita tue. Fuhh!

Bila dah check ngan SPP (Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran) appeared nama aku kene interview kat Putrajaya. weee…nasib baik dekat ngan umah den! kalau soh den interview kat KL ker Shah Alam ker, mau kelam kelibut nak kene survey jalan bagai. Interview plak tue pepagi buta.

Kerja + Belajar sesuatu yang amat berat tuk dipikul. Aku memang salute la those yang capai keputusan cemerlang yang belajar sambil kerja ni. Bukan per aku ni nak interview pun seolah-olah aku ni ngah study and nak exam sambil bekerja. Macam2 nak kene kene ingat tuk preparation interview ( plus kerja yang ngah banyak plak tue).

bayangkan aku kene hafal + faham + ingat

1. Semua Teori Pengajaran + Pembelajaran, Teori2 Kecerdasan

2. Falsafah Pendidikan Kebangsaan, Sejarah Pendidikan

3. Wawasan 2020

4. NKRA, PIPP, PIN, SIP & SAPS

5. KBSM, KBSR, KSSR, TPV, MPV

6. MBMMBI, PPSMI

7. Sekolah2 di Malaysia

8. Isu Semasa + etc

Hadoi banyak sungguh benda nak kene bacakan! Tapi inilah CIKGU…perlu menguasai pengetahuan supaya menjadi guru yang betul (mean tahu la serba serbi coz student skang ni lebih hebat dari cikgu pengetahuannya)

disebabkan semua ni aku terpaksa pengtingkan apa yang penting dahulu. semasa kesibukkan aku dengan kerja dan study ni sempat juga aku attend discussion ngan kengkawan seangkatan.

131120113710  131120113709131120113708131120113712131120113714

Sambil study sambil gathering..=)

211120113767  see…hand note! hahahha macam nak amik exam kan!

I will update my interview session next entry keh!

boss dah panggil tue tuk siapkan kerja lagi

 

3 comments:

محمد رازيق said...

all da best.. salam kenal

et said...

semoga semuanya dipermudahkan... :)

Elyn Sani said...

gudluck masz!!