.

.

Friday, December 2, 2011

Bukit Gambang Resort City

Pheeewww….Salam Maal Hijrah! Opps masih belum terlambat kan! Harap tahun baru ini memberi kita semua lebih makna dalam kehidupan yang akan datang.

Sebelum aku nak bercerita pasal cuti maal hijrah yang lepas, aku nak ucapkan salam takziah kepada keluarga Rara Zikry @ Zarith Nadhira yang telah pergi meninggalkan kita semua pada Dec 1st, 2011. Semoga beliau ditempatkan dikalangan orang2 yang dikasih Allah S.W.T. untuk maklumat lanjut pasal Rara Zikry ni boleh google pasal arwah (sebab nak bercerita pasal beliau memang tak tau sangat, coz aku sekadar tau dier pernah muncul dalam NTV7, Nona and WHI).

Ok…let’s writing about my last holiday! Pantang cuti panjang, sure ramai merancang untuk kawen, dan bercuti kan! Aku antara orang yang takkan habiskan cuti panjang kat rumah jer. coz i need something fresh and new in my life. I hate something of the same..ngeee =)

So we’re planned to Bukit Gambang Water Park. aku and sang suami, my 1st Sil’s Family, and my 2nd Sil’s family. So 3 big family la. Kitaorg bertolak dari termerloh pepagi sabtu 26th Nov 2011.

My 1st time kot ke sana. sesampai jer kat sana, umangai…so many people with their kids sambil mengendong tube, menggalas bag and variety of peel. my sil yang dah ke sana for 3x bgtau aku masa sebelum ni dia datang takder la ramai macam ni. maybe yang ramai terlampau ni bcoz of school holiday kot!

So the tickets for adult RM21.90 and children Rm14.90 (if not mistaken la). If tanya aku best ke tak? sure aku jawab best for that place, but dont ever compare with Sunway Lagoon. Memasing ader speciality.. click here for more details about Bukit Gambang Water Park

While aku sangat teruja nak main semua benda yang ader kat sana, I have no hands to capture all the pictures..hhhaahha so the pictures captured before and after jer la..heheheh..

P1000461  My niece and nephew yang tak sabar nak main air…sebelum masuk water park, main air kat kolam ni dulu

P1000679

Here, our Cabana

P1000642

Lets have fun at COCO Beach

P1000524P1000478 P1000497 P1000510  P1000556 P1000607  P1000643 P1000654 P1000655 P1000676 P1000721

a few picha that I’ve been captured!

 

No comments: