.

.

Tuesday, May 31, 2011

Engagement Ceremony

how’s ur weekend?

weekend! talking about weekend jer sure aku akan rasa nak ajak sang suami jejalan jer kejer nyer tak pun SHOPPING..hehehe (dah nama pompuan camni la gayer nyer)…

tapi weekend kali ni aku attended my cousin’s engagement kat Puncak Setiawangsa..

Meriahnya…ramai ler sedara semua mengikuti rombongan meminang untuk seorang sepupu aku ni (biasalah kalau upacara camni sure ramai saudara mara akan datang..lebih2 lagi kalau kenduri atau wedding..time tue la nak tau ramai ke sikit sedara mara kan) . so ni la peluang aku nak berjumpa sedara2 yang jarang jumpa dan ader yang tak pernah jumpa pun…(bukan salah aku tak pernah jumpa sedara sendiri tapi mungkin keadaan yang buatkan kami tak pernah jumpa…hehehhe alasan )

Cousin aku ni bertunang ngan seorang anak Dato’ ni..so majlis pertunangannyer agak meriah la dari majlis2 pertunangan yang aku pernah hadiri sebelum ni..

kalau tgk ruang legar umahnya dah macam Majlis Perkahwinan kot…tapi hanya majlis pertunangan la kan…

Majlis yang penuh meriah dan beradat…siap berpantun dan penuh dengan adat MELAYU…waaaa kagum dan best plak rasa…

setelah semuanya selesai, tiba lah part menentukan wang hantaran…hehehheh KALAH ARTIS ok hantarannya…jgn jeles k!..hehhehe biarlah aku rahsiakan

lepas sesi bercakap2 ni selesai tibalah sesi menyarungkan cincin yang cecah ribuan ringgit…pergghhhh mak suka nyah cincin ko…tapi mak tgk jer…hehehhehe

paper pun aku happy sangat tgk cousin aku ni dah bertunang…harap dorang bahagia sampai ker akhir hayat…

Jom intai gambar yang telah diambil oleh dengan camera digital biasa jer…ampun yer saya and sang suami tak jadi photographer on that day…so gambar pun ala-ala dgcam jer…gambar cantik tunggu nanti aku update k

DSC09012 sesi wajib sebelum sampai destinasi…camwhoring!

DSC09013

DSC09024 the rombongan

DSC09019

bersama sepupu sepapat

DSC09026

all aunties brought the Hantaran..aku lenggang mak minah jer…hehhehe

DSC09031

the villa’s name..our destination

DSC09035

menunggu untuk memulakan adat

DSC09039

guest

DSC09040

DSC09041

DSC09056

sompek lagi dok berpossing kek sini

DSC09036

chak!

DSC09051

sesi menyarung cincin

DSC09072

from pengantin perempuan

DSC09071

from pengantin lelaki…5 berbalas 7 dulang

DSC09063DSC09064

owner blog and her husband..hehehhe

DSC09083 part paling best…M A K A N

DSC09085

desert section

DSC09086

cantikkan decoration ni…sweeet jer nampak

DSC09091

kene tegur ngan Ayah CIk @ acik Mamat ; “hye, tauke kek pun makan kek lagi?”…ngeeee speechless

DSC09094

the goodies

DSC09102

guess, what inside?

DSC09118 tadaaaa…fondant cupcakes

DSC09105

aku and sang suami after kekenyangan and tak larat nak angkat bontot dah!

DSC09115 bersama pasangan PENGANTIN..opppss bukanlah! pasangan TUNANG

DSC09113 Selamat bertunang S & A

Friday, May 27, 2011

Washing Machine dalam perutku!

Adoi…baru bukak lappy…

masih pening2 lalat lagi ni…

Alkisah hari ini adalah hari yang kurang sihat tuk saya. Kes nya berpunca dari malam tadi.

sebelum tido tue dah rasa dah perut cam tak best jer…tapi malas nak fikir coz kalau dilayan makin melampau..so buat2 tak tahu jer…

baru tido satu jam, perutku terasa macam WASHING MACHINE…terasa berputar jer…addoooii sakitnya tak payah nak citer la…(yang bestnya aku bleh terfikir aku nak beranak..ishhh merepek tul)

puas aku ke kiri dan ke kanan masih sakit…nak kejut sang suami tak sampai hati plak tgk dier tidur…

so layan la sakit sendirian sampai ker pagi…adoiii tak bleh tido ok…

perutku asyik mencuci pakaian jer (ntah apa yang dicucinya)…sakit!

dalam kul 6.30am sang suami kejutkan aku soh bangun (biasanya aku bangun kul 6am)..pastu aku bgtau sang suami yang perut aku ader washing machine…terkejut + ketawa terbahak2 dier….uwaaaaaa si isteri sakit ok!

he ask me to minum milo + makan oat biscuit..katanya angin ni…so aku ikut katanya and Alhamdulillah ok skit perut aku…so aku soh sang suami pg kejer la…coz aku rasa aku makin ok.

tapi perut aku masih berputar, walaupun tak sehebat pagi tadi..and aku rasa semua ni disebabkan angin kot…

yer la lately ni makan tak tentu..asyik dok baking jer and tak makan!

Thursday, May 26, 2011

Scotty or Lauren?



Gah sangat kah American Idol?

it's not about gah, but it's about passionate!...Gah atau Megah tue soal lain.. yang menjadi persoalan saperkah yang akan menang American Idol Season 10 ni...

2 org jer yang tinggal ni! Scotty McCreery or Lauren Alaina? (2-2 aku minat...memang best)

semasa entry ni di tulis aku sedang menonton (L) American Idol Season 10 at channel 711.

Aku bangun seawal pagi 6.15 pagi, solat subuh, then siapakan bekfast tuk sang suami pastu mengadap depan TV...

kebiasaanya, selepas sang suami ke office aku akan tido semula (maklumla tak kejer kan! suri rumah sepenuh masa and banyak masa nak tido)

tapi hari ni aku berjaga dari pukul 6.15pagi sampai la sekarang. semata2 nak tgk saper menang. Aku antara peminat setia American Idol 10 ni coz takder kejer nak buat, menantap jer channel 711 ni dan ter follow plak kisah American Idol 10 ni kan!

bermula dari dorang buat audition sampaila ke GRAND FINALE!

who will win? but mereka memang superb la..Scotty, Lauren! I really adore ur voice so much!

Ok guys wait and see who gonna be American Idol (10)...


Lauren & Scotty





Wednesday, May 25, 2011

join MasterChef!

layak ker aku? (tgk sambal udang dulu la baru tau layak ker tak..heheheh)

idea ni timbul masa aku masak dinner semalam…

semalam nyer menu adalah sambal udang..sambil dok tumis bawang tue tetiba terasa macam masterchef plak..(penangan coz asyik dok layan masterchef Australia kat Channel 711 la ni)

hehehehe…pastu memandangkan aku ni dok mengangur jer kat umah, apakata apply join masterchef kat Astro tue kan!

macam layak jer…dari segi kecekapan masak tue aku tak pasti layak ker tak, tapi kalau setakat nak masak nasi + sayur + sambal udang tue aku akan amik masa 30 minit sahaja….hehehhe (riak plak)

biasanya aku akan start masak tuk dinner pada pukul 5.00 ptg coz time tue sang suami baru gerak dari opis balik umah. so by the time dier sampai umah jer dalam pukul 5.30ptg sure makanan terhidang. Ini lah rutin setiap hari…

heheheheh…riak takabur plak dah! masakan senang memang la cepat masak.., cuba bagi masakan yang susah2 skit..sure 4 jam pun belum tentu siap…hehehehe

setakat sambal udang pun nak takabur…pooraaahhh cik reflisia oiii! hehehhehe

jadi ker ni nak join masterchef? uiii pasni fofular la aku kalau dapat masuk…glemer mak nyah!

lupakan lah bab masterchef tue…jom layan sambal udang aku ni..

240520111844

sambal udang maszmerah

240520111843 tempe dan tauhu goreng

240520111847

ini jer menu yang saya dapat siapkan dalam masa 30 minit…hehehheh (macam menu pemalas jer)

cukuplah makan tuk 2 orang jer..=)

Tuesday, May 24, 2011

Long Skirt ~ make it Sexy

ueww..my next sewing project still LONG SKIRT…(itu jer yang aku terror..hehehhe)

al-kisah hikayat sehelai skirt labuh ni…memula aku pg cari kain nak buat long dress…tetiba terjumpa kain buat skirt yang cantik…hehehehe

aper lagi truskan niat murni buat skirt la…so beli a few fabrik tuk teruskan project murni nak VOGUE…heheheh

so belek nyer belek skirt yang patut dibuat dapatla satu design skirt ni..nama skirt ni adalah skirt separuh bulatan!

so sesiapa yang berminat boleh tgk and boleh tempah kat saya…hehehehe gurau jer

ini semua sekadar suka2 dan sekadar untuk saya jadi Vogue gitewww..hehhehe

Jom2 tgk hasilnya!

230520111833

make it style; ribben di hujung zipped…sexy skit

220520111813  220520111811 hamparan skirt..

220520111808-1 220520111809

boleh bergaya seperti saya…=)

Penganggur Semula

Baru sehari kerja dah tak tahan ker?

heheheheh..aku jadi penganggur semula..semalam start kejer kat satu company ni!..

sangat tak tahan la…(maybe dah lama kot tak kejer opis ni kan!)

sampai migrain la aku pagi ni…adoiiii lepas tue ader la a few thing yang aku tak NAK tuk teruskan kerja kat sana…tak perlu la kot aku mention kat sini coz ini p&c..

hehehhehe..lagi pun aku selesa jer dok melepak kat umah ni…buat kek, masak dan jadi malas semula….weeee hehehehehe!

apaper pun, aku berdoa secepat mungkin la di posting kan ke sekolah berdekatan rumah…amin!

Monday, May 23, 2011

Try to be Mom and Dad

Alamak lupa la nak renew JCard…!

Semalam, pg JJ Sunway Piramid coz nak shopping..biasanya kalau bershopping ni aku slalu berdua ngan sang suami jer…tapi kali ni kitaorang berempat

niece and nephew kitorg nak ikut…aku and sang suami dari umah inlaw aku kat PJ, so dorang ni pantang tgk maksu and uncle bob nak kuar jer, pasti nak ikut..

aku and sang suami pun bawak la 2 orang ni…nasib baik 2 org jer bukan 5 org (anak buah aku semuanya 5 orang..and paling besar pun darjah 1..)

aku memang tak sangka, walaupun bawa dorang ni aku and sang suami still boleh shopping!

dua budak comel ni tak meragam and takder plak request yang bukan2…bagi jer sorang satu lollipop, maka diam lah dorang…

sampaikan maksu boleh beli 3 helai pant la…hehhehe

untuk bagi upah dorang ni, bawak la dorang makan donat coz both of them ni memang hantu donat..

weeee…suka la dua budak cumel ni dapat makan donat..

walaupun seharian bawak mereka berjalan-jalan dalam shopping complex ni. aku dpt juga rasakan sebagai seorang ibu yang menjaga anaknya dan membawa anaknya berjalan-jalan..

sangat happy with them and sang suami yang sangat sporting nak layan karenah bebudak tue…tak sangka aku..selama ni aku risau juga takut2 sang suami tak suka dukung2 budak ni…rupa-rupanya tanggapan aku salah…nampak sangat dier dah bersedia untuk menjadi seorang DADDY…

 2205201117892 budak comel yang dah mula bosan menunggu Uncle Bob fitting baju…hehehe

 

220520111793 weee…maksu umpan dorang ngan Baby Donut ni…=)

 

220520111791

uncle bob yang suka melayan keletah Irdina

220520111792  Si abang yang suka bergambar tapi tak pandai…coz asyik nak bergerak jer amik gambar! ko ingat maksu amik gambar guna DSLR ker?? (tak kuasa nak usung DSLR tue pg shopping)setakat phone HP jer yunk oiii

Jom layan Picha..

220520111794 220520111795

Our lullaby

 

220520111799 bebudak yang suka donut

 

220520111800 sayang IRDINA…mwaaaahhh

 

220520111802 maksu layan budak comel

 

220520111804

sempat lagi maksu dok possing kat situ