.

.

Friday, July 29, 2011

Baju Raya from Designer

Amboi nyah, puasa belum lagi dah citer pasal raya!

hehehhehe…aku nak bercerita alkisah baju raya ni…Opppss!

sebelum tue aku amik kesempatan entry ni mengucapkan SELAMAT BERPUASA kepada seluruh Umat Islam di dunia ni…moga Ramadhan kali ni memberi kita penuh keberkatan. Amin.

ok back to the story mori k…

Mak aku call (dari kampungku nun jauh di Utara) bgtau baju sang suami dah siap..hehehhe..baju melayu sang suami tempah kat mak aku jer coz my mom tailor a.k.a designer kampung…

so kalau kat kampung tue, Mak aku ni pereka fesyen dorang gelarkan! hehehhe (kalau mak aku baca ni mesti dier blusshing) hehehe..

ok back to the line (banyak sangat citer lain masuk), Mak aku tanya aku “ baju kamu dah siap belum?”

hahahhahah..alkisahnya aku bgtau mak aku yang aku nak jahit baju raya sendiri tahun ni…hehehhehe

boleh percaya ker? and sebab tue mak aku tanya dah siap blum baju raya aku!

adoi jawapan aku '” in progress mak” hehehhe..aku tau sure mak aku tak sabar nak tgk hasilnya..

dedulu kalau aku nak jahit sendiri baju raya sure mak ader kat sebelah sebagai C O A C H (motif highlight word coach tue…sebenarnya nak wristlet Coach tuk raya ni..hehehe) ..tapi skang ni dah nama pun cikgu ERT sure mak dah yakin kot ngan anak dier ni…

tapi takper masih ader sebulan tuk aku bertungkus lumus menyiapkan baju raya sendiri and aku pasti tahun ni takkan menempah baju dengan memana Designer Tersohor coz aku nak jadi designer tuk baju raya sendiri…=)

(boleh percaya ker hah?)

We will see…aku akan update dalam ini blog tanda janjiku pada baju raya! *toink

070720112282

berangan nak ader tag sendiri macam ni =)..

xper, memula kita buat collection dulu,!

 

 

Thursday, July 28, 2011

Debaran!

Boleh tak debaran yang aku rasa skang ni untuk melihat Harimau Vs Singa seperti debaran aku nak nikah dulu…???

Aduh! hope Malaysia menang and layak ke peringkat seterusnya la sepertimana dulu sang suami dengan sekali lafaz jer akad nikah..=)

Harimau Melaya (Malaysia) Boleh! saya sokong 100%

DSC-5385

Ini gambar aku masa ngah control nervous nak kahwin…heheheh =)

Love eating ~ Serai @ Empire

Cakap pasal makan ni…fuhhh aku lah orang yang paling suka =)

last weekend on Sunday, aku chill out ngan BFF aku ni Najmi nama nyer…

owh tagline “kami suka makan” memang sesuai sangat lah ngan kitorang..kalau keluar bersama sure makan lah benda 1st yang difikirkan!

sebab tue memasing bukan dalam ketegori kurus ok! kalau timbang mesin yang boleh bercakap tue, dier akan sebut anda dalam kategori GEMUK! hahahhaha

ampun yer Mie, semamangnyer aku tau ko pun tak suka perkataan tue, tapi ko tau itulah kita kan! (sebenarnya takder la gemuk sangat, tapi dah nama perempuan kan, badan naik skit jer mula resah gelisah..tapi have no action to loose weight)

back to cerita asal…last weekend kitaorg had lunch + hi tea kat Serai Restaurant at Empire Shopping Mall

disebabkan aku and sang suami suka makan kat sini, so ajak la si Najmi ni rasa food kat sini..tapi serious sedap semuanya food kat sini..

Kitaorg order food, macam 1st time makan la seumur hidup ni…tak agak punya makan! huhuhuh…

sememangnya we all suka bab2 makan ni..=) Love eating!

240720112594Serai @ Empire 

240720112595

These is no sincerer than the love of food

240720112597macaroon yang sedap…=)

Flavour; Chocolate, Choc Mint and Strawberry 

pembuka selera la kononnya!

 

5  Mr. & Mrs Bugs

 

240720112609

my BFF, Najmi

  240720112601 240720112600

Pavlova, sedap + besar giler!

240720112605 Calamansi + Teh tarik Ais

240720112606

Milky Bandung

240720112607   Satay..sangat sedap

faveret aku and sang suami..

kalau datang sini jer, sure satay akan diorder

 

240720112611 sang suami punya; Burger

daging dier sedap sangat! bukan daging burger biasa tau!

 

240720112612 my BFF punya; Serai Platter

ader rendang daging yang sedap, ayam goreng dan sweet sotong

 

240720112616 aku yang punya; Seafood Marinara Spaghetti..best sangat

banyak isi seafood di dalamnya, udang, sotong, ikan, kepah

 

240720112617 the aftermath …full

best..sib baik pakai baju cover perut! hahahahha

240720112628

ader lagi….dessert kitaorg

Choc Lava with Icecream

 

P/s : Thanks Najmi coz belanja us for these of food..wait for Mr. Bugs turn, on coming breakfast k..mwahhhh

Wednesday, July 27, 2011

BOBI kene langgar ~ Senyum.

heavy rain outside .. but aku panas jer nieyh!

mana tak panas coz keter kene langgar..alkisahnya! (tak tau dah baper kali dah kene ni)

pagi tadi, OTW ke office, jammed agak luar biasa arini kat Jalan Klang Lama tue..

pastu aku macam biasa malas nak layan, redah jer la kan!..sambil bawak keter ala kura2 ni sambil layan Hot.FM sambil aku berkaraoke mengikut lagu yang dimainkan di Hot.FM ni..

suddenly terasa BOBI bergoyang2…sah kene langgar dari belakang ni!

aduuuhhhhhh! (bengang giler)

aku pun turun keter and nak marah la saper yang langgar keter ni…erm..tgk2 sebuah MyVi Silver melanggar BOBI yang comel ni..apa jadi? abang langgar adik ni?

seorang jejaka berbangsa Cina owner dier..

bincang punya bincang di tengah lane tengah tue…(tanpa menghiraukan keadaan yang bertambah jammed kat belakang) so dapat solution yang dier akan bayar segala kerosakan keter aku!

nasib baik dier tue cam ok and baik juga la…so kitaorg pun tukar phone number..and memasing gerak ke office memasing.

pastu sampai office jer ader miss called from that guy…

aku pun wonder la kan why he wanna call me (takut somthing bad jer)..so aku pun sms him and tanya dia..

apa yang dier reply buat aku T E R S E N Y U M ok!

“ yes i called u just now. I terlupa nak ucap sorry tadi. I memang tak sengaja. Sorry! ”

ok la tue when he said sorry takder la rasa marah menyirap sampai malam..paper pun Alhamdulillah BOBI tak teruk sangat and still boleh jalan..=)

2707201126431 sian BOBI mama..=(

BFF’s day ~ Ice Room, Bangi

Calling for convocation!

bestnya dapat Convo kan! yang paling best dapat bunga…(tak sabar plak rasanya)

Kisah ni berlaku pada minggu lepas, selepas aku dapat tahu kene pg UPM tuk settle kan pasal borang convocation tue.

aku dan coursemate atau lebih dikenali sebagai Cikgu Eida Hasrul..=) kitaorang jumpa kat UPM sambil selesaikan hal berkisar kepada ou Convocation on coming October ni..

weeee, cant wait for the day la..! will splash convo party…hehehhe

best sangat dapat jumpa Eida ni…coz banyak sangat cerita ceriti yang kitaorang bawa untuk berkongsi bersama…sangat seronok..

bila dah settle semua bab2 convo ni aku and Eida pun ke Bangi coz memasing dah lapar kan!..kalau nak makan kat UPM, takder yang best coz dah bosan…so Bangi la destination kami..

Sampai Bangi jer, tempat di tuju ialah ICE ROOM. ini lah first time aku sampai..sebelum ni asyik lalu depan kedai ni jer…

hehehehe sesampai kat sana apa lagi of course la ice cream yang 1st diorder…=)

tengoklah apa yang kami makan lagi!

210720112484 Our Destination, Ice Room Bangi

210720112485

tempat yang sangat menarik juga…

selesa dan best tuk lepaking with frens

210720112486 210720112487

This Eida Hasrul …cam whoring la katakan

210720112488 ala-ala Model Ice Room kan! promote jap

210720112489 Sesi memulakan Biznes..(aku yang jual kuih raya ni)

testing cookies Raya

210720112490 BBQ Bun…sedap

Serius boleh buat mengidam selalu bun ni..

210720112494

Ice Cream with Nuts

210720112495

Bila makan ice cream, mesti minum plain water kan!

210720112492 Ini adalah Spaghetti Bolognese…Mrs Eida yang punya

210720112498

Ini saya yang punya…apa ntah nama dier…

( tapi rasanya macam maggie + kicap + telur)

210720112499

Mrs Eida ni…suka + kuat makan juga…macam saya..=)

we had fun together…seronok sangat boleh share cerita2 kehidupan berumah tangga, belajar dan menjadi seorang guru yang sedang menunggu masa untuk memikul tanggungjawab..

hehehehhehe =)




Tuesday, July 26, 2011

Penawar duka!

 230720112577

230720112551

Love you sayang

Dinner ~ Restaurant Azea

Seperti biasa kalau malas nak masak kat umah, makan luar jer la dua laki bini ni..heheheh

Kisah kami kalau nak citer pasal makan kat luar ni boleh buat satu buku cerita kot! pantang dengar ader restaurant best skit jer sure nak try…=)

Kisah malam tadi nak dinner and memasing malas nak masak, maka makan kat luar la..

and dah bosan ngan kedai makan and restaurant yang berdekatan, kami try la jauh skit..(nak poi makan kat shopping mall malas giler coz jammed)

jejalan punya jalan sampai ke PUTRA WALK, kat Taman Equine depan JJ Equine tue..

pastu terpandang satu restaurant ni..tempatnya cantik dan nampak menarik!

so suami isteri yang dah kebulur + teruja nak makan tempat baru ni tak sabar2 nak rasa masakannya..=)

tempatnya cosy and nice la…(high recommended)

jom tengok apa yang kitaorg makan..

210720112504

view dalam kedai dari seat we all

ader Tomyam Udang Galah tau kat sini..(next time try)

210720112506 sang suami yang makin gemuk

 

210720112512  Blueberry Jus and Watermelon Jus

 

210720112515

sebelum main course sampai we all makan otak2 dulu..sedap!

5 pcs for RM3.50

210720112520 here, Nasi Goreng Belacan

 

210720112521  Nasi Goreng Ketam (teringat nasi goreng ketam William)

 

210720112505

Restoran Azea

Monday, July 25, 2011

~ House Warming

seronoknya dapat masuk rumah baru!

bestkan bila dah ader rumah sendiri, and mula lah nak deco-deco bersama Eric atau Rizalman!

fuhhh rasanya tak mampu kot aku nak hired dua interior designer ni..kalau nak sangat terpaksa la masuk contest DEKO DEKO DEKO atau Casa Impian…tapi both contest ni pun dah tutup…hahhaha….mimpi jer la kot!

so, untuk rumah aku ni rasanya biarlah aku dan sang suami yang jadi interior designer! hehehhe, takper rumah sendiri kan!

Opppsss dah lari tajuk entry ni…sebenarnya aku nak cerita pasal event cousin aku ni…

last saturday aku attended house warming a.k.a kenduri doa selamat sempena masuk rumah baru cousin aku ni.

belinya dah lama and skang baru nak masuk and stay sana..(b4 ni duduk umah mama dier), maklumlah single lagi ..tapi aku rasa pas ni mama dier kene temankan dier kot kat sini..hahahha

cousin aku ni beli rumah Semi-D 2 Storey Cluster, kat Puncak Alam. erm lebih kurang rumah baru aku juga la (rumah aku, tahun depan baru siap..and tak tau bila nak masuk ntah!)

kisahnya, house warming tue buat kat rumah la dan kenduri doa selamat buat kat surau yang berdekatan kawasan rumah dier..

aku dan seluruh ahli keluarga inlaw aku tak ketinggalan la untuk memeriahkan majlis rumah baru dier..

apa lagi kitaorg ni dah jadi macam CF Inpector plak..hehhehe rumah baru la katakan sure nak tgk dari depan sampai belakang kan! hehehehe!

Cantik rumahnya…decoration pun not bad…halaman rumah pun cantik and luas…sangat suka dan teruja! (sabar jer la…menanti saat aku nak deco umah sendiri)

Jom intai pictures yang aku amik sekitar rumah barunya..=)

230720112557

pagar pun my cousin tak tukar lagi.. =) tapi sweet jer nampak umah dier

 

230720112558

aku tertipu…inggatkan Roses betul kat atas umah tue

 

230720112559

rumah no. 20

 

230720112556

nampak cosy jer..=)

230720112561

halaman rumah..suggestion dari aku = buat swimming pool

pasni boleh datang selalu berenang2 di sini..hehehe

230720112560

luas sangat tanah yang dier dapat (jelesnyer!)

 

230720112562

saudata mara and aunties..=)

 

230720112566

maksu and her niece

230720112563230720112564 

 

230720112570 cousin and niece

 

230720112576 sempat aja nak possing kat Master bedroom..

alamak tak perasan plak cermin dier kotor!

 

230720112581         mak su and Irdina..depan umah!