.

.

Thursday, December 29, 2011

Lawatan sambil belajar

Last weekend dah alang2 balik kampung, parent aku ajak lawatan sambil belajar. Fuhh macam sekolah pula rasa. Kawasannya ialah ladang kelapa sawit dorang! agak jauh juga la =) So aku and sang suami agak jakun skit la coz 1st time dapat pegang and tgk pokok kelapa sawit real punya.

 IMG_4251

me n my sista, depan ladang kelapa sawit

jejauh datang, sure nak bergambar punya!

IMG_4290

lawatan sambil belajar mengenal kelapa sawit!

IMG_4259 Sempat ajer berposing!

IMG_4277

weee…kelapa sawit uolls!

IMG_4275  ni la salah sorang yang tak pernah jumpa kelapa sawit secara real

IMG_4283

Ini buah kelapa sawit yang dah masak and gugur

 

Tuesday, December 27, 2011

Merry Christmas

Tak puas rasanya dengan weekend panjang ni…mana tidaknya on 24th Dec, balik Kedah then 26th Dec dah balik KL. Aku balik Kedah pun coz my BFF’s Wedding. Finally she’s married!

Fuhhhh..her turn already! puas aku menghitung tahun bilakan dia akan kawen. a year by year aku tunggu and tak sangka tahun 2011 penamat zaman bujangnya. ‘Orangnya cantik, pandai, bekerjaya tapi masih belum bertemu jodoh’..ayat ni lah yang aku selalu dengar dari mulut orang lain termasuk mak aku sendiri.

Ajal Maut, Jodoh pertemuan semuanya Allah. S.W.T yang tentukan. Kalau bukan masanya untuk kita, maka ia bukan untuk kita..(kan!)

So last Christmas 25th Dec 2011, aku and satu family attended her wedding at her kampung. They served masakan kampung like kari daging, ayam masak merah, ulam & sambal belacan, bubur kacang and Laksa.

Sang suami was captured a priceless moment with all my fren who attended the wedding.Thanks darling..

IMG_4190IMG_4191  Pose dulu before bertolak ke destinasi

IMG_4238 When I meet my friends

IMG_4222

She’s so BEAUTY

IMG_4201 IMG_4202IMG_4203

we love camera!

IMG_4206IMG_4215

a moment with lovely Bride

IMG_4247

candid with Kak Lin (lama tak jumpa)

IMG_4234

wanna say goodbye

IMG_4241

last but not least

 

Wednesday, December 21, 2011

WW ~Boleh ker?

161220113953

my hand note : supaya azam lebih kuat untuk realisasikannya!

YES for SLIM

hadoi la..dah baper banyak dah entry kat blog aku ni pasal nak kurus, tapi masih belum kurus..and makin gemuk adalah!

Kali ni aku kene kuatkan azam dan tekad untuk kurus kerana ada alasan yang sangat kukuh untuk aku kurus;

1. Sang suami dah start bising cakap aku gemuk! bila sang suami dah berkata2, aku kene berjaga2 la ni

2. Bukan 1 atau 2 baju yang tak muat, tapi dah lebih 5 pcs ok!

3. Jeans aku mula rasa sendat semacam jer and dah rasa tak selesa (walaupun baru jer beli)

4. Bila aku tgk kat cermin tiada lagi shape badan aku ni! (ya ampun..dasyat)

5. Perlu kurus atas nasihat Doktor..walaupun aku ni org cakap takder la gemuk sangat, tapi hakikatnya berat badan aku ini memang tak tak sesuai dengan ketinggian aku dan berisiko untuk kene darah tinggi kata doktor (sebab ader keturunan).

So aku harap kali ni bukan omongan kosong dan aku harus kuatkan azam untuk kurangkan berat badan demi kesihatan, kecantikan dan kebahagian diri, sang suami dan keluarga.

 

Tuesday, December 20, 2011

Malam Minggu

Last saturday nite aku and family spent time kat I-City. Memandangkan mak and my lil sista tak pernah pergi I-City, maka akulah yang akan jadi tourist guide nya semasa mereka berada kat KL ni..(kekonon aku lah paling arif jejalan kat KL ni..hehehe)

Sangat best bersama mereka and aku rasa macam aku ni orang dari travel agency plak..heheh mana taknya org2 (selain mak and adik aku) yang 1st time sampai kat I-City pun dok tanya aku itu ini..so aku ni bukan kedekut Ilmu (motif) kan…kita bgtau jer apa yang kita tahu..kalau tak tau, bertanya, malu bertanya sesatlah jalan anda..kekekke

Ok, cameramen kami pada malam tue sudah pasti satu-satunya HERO ku (sang suami)..thanks to him for captured the sweet moment of me and my mom and lil sista..

Jom cuci mata dengan picture aku and colourful light…=)

4 

IMG_4037

IMG_4078 I love them..panjangnyer tangan saya!

IMG_4079 IMG_4117  my mom asked me to control senyum..hahhahah kalau tak control katanya muka saya macam ANITA SARAWAK!

IMG_4059

IMG_4148IMG_4126

171220113962

Our photographer <3

 

Monday, December 19, 2011

Akhirnya ~The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1

Fuhh! dah lama dah (nada Tun Mahathir masa dia nak letak jawatan dalam Mesyuarat Agung Umno 2002) nak tgk movie nieyh! hehhehe

Paper pun Tun Mahathir is the best!..

Opps entry ni tak kaitan pun ngan Tun, aku nak citer pasal aku dah tgk Movie Twilight : Breaking Dawn Part 1. Fuhhhh..lama btul nak dapat tgk citer ni. Ada jer halangan yang mendatang bila plan nak tgk!

So semalam dapat juga tgk kat GSC Mid Valley walaupun aku terpaksa amik seat yang kedua depan! my 1st time in my life tgk movie duduk seat nearest screen! Kalau movie lain jgn harap la…nasib baik Twilight ni aku memang minat and follow from 1st movie till now!

Biasalah cerita yang aku tgk ni sememangnya ada la part2 yang lain skit dari novel yang dibaca. Bella is Vampire to be. hahhahah..waiting for Breaking Dawn Part 2 plak…ngeeee

181220113993

dalam jammed nak masuk Mid Valley..captured!

19 Dec 2011 ~ Already 3 yrs

Warkah buat sang suami. Sila jangan baca kalau rasa nak muntah! hehhehe

Dear Mr. Bugs

Ingat tak lagi tarikh 19th Dec 2008? Pada pagi hari jumaat yang mulia tue, sayang call abang tanya ‘dah gerak ker belum?’ (gerak dari KL to Kedah bersama rombongan untuk melansungkan pernikahan kita). Pagi tue, sayang bangun dengan penuh rasa bersyukur, takut, gembira dan gementar. Hanya tuhan sahaja yang tahu apa yang sayang fikirkan pagi tue.

Lepas selesai breakfast dengan Ammy, pagi jumaat tue, mak minta sayang alihkan kereta sayang ke tempat yang senang nak keluar ke jalan skit coz mak risau nanti keter kene block ngan kereta lain and lambat plak sampai masjid nak akad nikah nanti. So sayang pun dengan semangatnya keluar rumah alihkan kereta dengan Ammy. Masa sayang ngah reverse kereta tetiba sayang rasa sayang langgar sesuatu. Bila ditolehnya ke belakang, rupanya sayang dah langgar POKOK KELAPA. Omg…hahhahaha. Ammy dengan pantas menjerit, ‘Masz ni mengelamun ker?’….See, pokok kelapa yang besar and tinggi tue pun sayang boleh tak nampak! Nampak sangat sayang ngah berangan and tak sabar nak jadi isteri abang kan! How sweet it is?

Dan petang tue selepas Asar, termakbul sudah hajat kita tuk menjadi suami isteri dan bermula la episod baru hidup abang dan sayang. Terasa getaran hati yang kuat bila dahi sayang dikucup oleh abang. Indahnya dunia dan sampai ke hari ini sayang tak dapat lupakan saat selepas kucupan dahi tue…adakah patut abang tanya sayang ‘ kenapa hidung sayang ni macam mancung sangat jer nampak?’(obvious kan hidung sayang ni penyet sampai kene tegur camtu)..hhahahahah itulah power of make up abang oii.

Kini 19th Dec 2011, genap sudah 3 tahun kita bersama sebagai pasangan suami isteri yang berkulit mulus (kata Wani Syazwani)..hahhaha. Sayang rasa bahagia sangat dengan apa yang kita miliki, walaupun kita masih menanti dan berusaha sedaya upaya kita untuk melihat hasil baka kita. Moga tahun-tahun mendatang memberikan kita penuh kebahagiaan dan kemakmuran. Terima kasih abang kerana sanggup menjaga, menyayangi dan melayan sayang yang penuh dengan peel luar biasa. hahhahahah…Happy Anniversary Abang.

Dari Isterimu

image image

19th Dec 2008

image

Friday, December 16, 2011

Hey You!

DSC_6257 DSC_6259 DSC_6260

Macam artis tak kene spy cam ni?

tak sedar paparazzi captured a few of my picture!

 

Thursday, December 15, 2011

Sorry! Out Of Stock

image

OMG…terkejut aku membaca statement ONLINE VOUCHER KFC ini dibatalkan kat FB (from my fren statement la)..

So sorry guys for my last entry

untuk keterangan lanjut boleh baca kat SINI.

Statement from KFC ~ taken from KFC, Malaysia Facebook

“Dear KFC Fans, Due to the overwhelming response on the FREE Double Zinger Burger Combo online voucher, we would like to inform that the allocated stocks for this online promotion is FINISHED! We REGRET for any inconvenience caused and we THANK YOU for all your support. Please look out for more amazing deals from us very soon!:)” - KFC Malaysia

 

 

 

Let’s get Online Voucher Double Zinger Burger Combo(KFC) - FREE

Nak makan Double Zinger Burger Combo FREE?

Bukan senang skang ni nak dapat makan KFC free, unless Boss atau sesiapa yang bermurah hati belanja! tapi semalam aku dapat makan Double Zinger Burger Combo Free.

hehhehehe..ini bukan sesiapa belanja ok, tapi aku dapat ONLINE VOUCHER dari colleague aku. So we all pun apa lagi, serbu KFC la lunch time semalam.

Voucher ni my colleague's friend yang kasi, pastu she was printed for whole opis..boleh? hahahha itu yang semua lunch kat KFC! Senang jer nak guna voucher ni, dengan sebarang pembelian kat KFC so u guys boleh dapat Double Zinger Burger Combo ni free.

Kalau u guys nak juga boleh amik coupon kat page aku ni then print. pastu pg kat KFC and beli la apa2 pun then korang akan dapat satu set Double Zinger Burger ni free. Aku semalam beli wedges (untuk bertambah gemuk) jer, pastu dapat la makan gedabak besar burger ni..uisshh kenyang sampai ke malam ok!

image Copy and Print this voucher

141220113905

like me…tadaaaa..my voucher

141220113903

Purchase something at KFC..I choose Potato Wedges

141220113913141220113914Besar Gilerrrr! 

141220113912  I got these

141220113904

Tray without Burger!

141220113906 Thanks Idza for the voucher =)

141220113908   sabar menunggu Double Zinger!