.

.

Monday, January 30, 2012

Cuti-cuti CNY

Holla Gorgeous!

Wahhh cuti panjang nampak uolls? Ehem..aku pun tak kurang panjang juga cutinya! Seminggu uolls…panjang la tue kan? mengalahkan cuti Raya aku..hehhehe

So cuti panjang sure ader plan punya! kalau setakat lepak kat rumah tue maknanya sang suami kerja la tue…tapi bila sang suami cuti, si isteri juga off, for sure garage umah aku kosong punya la..hehhee

last Friday 20th Jan 2012, ramai dah mula bergerak ke destinasi memasing, ader yang balik kampung, ader yang plan untuk bercuti dan aku pulak ikut plan my sista in law iaitu panjat Genting Higland.

Tak menyompat aku nak relax, sesampai jer rumah dari sekolah, trus tukar baju (mandi pun tak sompek)  and pack baju semua then trus pergi mendaki bukit ke Genting Highland. . My sista in law dah check in awal lagi dan dorang juga la yang tolong check in kan kitaorg kat Hotel First World, The largest Hotel in Malaysia (if not mistaken, kindly right me if I’m wrong)

Kat sana lah baru aku dpt mandi and manjakan diri setelah siangnya berhempas pulas dengan student2 yang ‘baik’ sangat!…terasa macam selesanya dapat berendam dalam bath tab (maklumlah kat umah takder..siannn) and bathroom plak diwangikan dengan bau2 lavender sebagai aromatherapy..perghh rindunya saat tue..(macam memula honeymoon dulu)

Oppsss meleret plak aku rasa entry ni…tapi dipendekkan cerita Sabtu lepas 21st Jan 2012, the whole day aku kat Genting Hoghland bergembira bersama keluarga disamping melepaskan segala kusut masai dalam kepala aku ni…ngeee

A few picha yang di ambil oleh aku, sang suami and my bro in law…check it out guys..

210120124254

When we arrived the destination..First World Hotel, Genting Highland

210120124256

Jam 8.30pagi, sebelum check out! sompek jer aku amik picha depan cermin..feveret ni!

Opppss merah is my Color

210120124262 

Our Hotel..so colourful

P1010218

Our Big Family

P1010221  Uncle Bob with his lullaby niece

P1010222 Sara, Maksu and Mama

 

P1010239 Ana and Papa

Ana was so cool and a bit pale when the buaian of getting fast

P1010243

Mama and Iman

Iman is a ‘hati kering’ boy! hahaha tak takut and rasa nak main lagi buaian laju ni

P1010449 Maksu and Ana

P1010270 Maksu and Sofea

P1010312

Anpen, Papa and Sofea

P1010296 Abang and Adik

Irdian have fun with this!

P1010300 Si Jejaka Perasan ~ Iman Zafri

Kecik-kecik dah pandai posing maut!

P1010304  me and my sista and kiddos

P1010341 the happiest kids

P1010344 Anpen and mama yang tak sejuk lansung!

 

P1010353 Our Family

P1010362

Maksu with Turban style …=)

210120124273

Nana Sara is her nick name!

si mata bulat like barbie doll!

 

2 comments:

Adlina Husaini said...

u look so dak kecik in ur big family ^_^ take care

Reflisia said...

hehehhehe..macam dak kecik eak? hehehhe =)