.

.

Thursday, January 26, 2012

Ini betul-betul punya!

Bukan lagi dalam ‘probation period’ atau praktikal  tau!

ini lah ayat yang aku cuba tanamkan dalam diri aku supaya aku menajdi lebih kuat untuk memikul tanggungjawab seorang yang bernama GURU.

sekarang ni kerjaya aku adalah sebagai seorang guru.

Chronology of My New Career

13th January 2012 ( 4.45pm)

keputusan posting keluar. Alhamdulillah aku dapat posting kat Kuala Lumpur. tetapi masih belum tahu sekolah mana!

Terpaksa resign 24 hours! Boss maafkan saya…

posting...

16th January 2012

Sepatutnya ader taklimat kat Jabatan Pelajaran Negeri W.Persekutuan Kuala Lumpur jam 9 pagi. Tetapi aku tiba ke destinasi yang terletak di Jalan Duta tue around 9.30am.heheheh ampun tuan, jalan JAMMED!

So saat yang dinantikan sangat mendebarkan! bila nama dipanggil untuk terima surat penempatan aku masih tertanya2 sekolah mana yang bakal aku berkhidmat!

Alhamdulillah..hanya tuhan sahaja yang tahu bagaiamana perasaan aku masa tue bila dapat tau aku dapat sekolah dekat area Bukit Jalil..dengan skit ngan rumah aku!

Semua guru di minta melaporkan diri pada hari tersebut juga kat sekolah memasing..terkedek2 aku bergerak dari Jalan Duta ke Bukit Jalil…jauhhh tue

Sesampai jer kat sana Pengetua sekolah minta aku terus mengajar kat sana coz aku di arahkan untuk mengajar sesi petang! OMG…dengan badan aku yang berengas peluh berlari2 dari Jalan Duta ke Bukit Jalil (ooopppss saya drive ok), muka pun dah menunjukkan penat, make up pun cair sudah!..memang tak lalu la aku nak masuk kelas and mengajar.

So setelah di bawa berbincang, aku bermula tittle sebagai seorang guru pada 17th January 2012…Nasib baik boleh nego2..

17th January 2012

Thanks God coz my dream come true. Now I am teacher. hehehhe..speechless when I’m in new world! ngeeee

200120124243 No baking, no decorating, no typing, no FB..but i have to speak loudly and my best friend is Buku Rekod Mengajar…ngeee

200120124244 no lipstick, no compact powder, no mascara, no eyeliner and no make up bag!

 

Ya Allah, kuatkanlah semangatku untuk menjadi seorang Guru yang dapat menyampaikan ilmu kepada anak bangsa ku!

 

5 comments:

Dinda Iva said...

hai cikgu,...hehehehe..seronoknya...ngajar bebaik tau..sekolah menengah or rendah...area puchong ek..?

et said...

chaiyok..chaiyok masz..opsss cikgu masz..hehehe

w i e t o n l y said...

good luck kak :)

Naz Nur Nhazzla said...

begitulah handbag seorang cikgu..suami saya smpi kt..mcm dah nak pts handbag tu dek mcm mcm alat

Adlina Husaini said...

cikgu, all da best ^_^..

from,
bini cikgu hihi..