.

.

Tuesday, January 31, 2012

Seafood at Tanjung Lumpur From Teluk Chempedak

Jauh datang ni..dari Kuala Lumpur ke Teluk Chempedak kemudian ke Tanjung Lumpur. Semata-mata nak makan seafood yang sedap. Ini semua my sis in law yang suggest coz dia dah pg makan seafood kat sana.

On Chinese New Year Day, 23th Jan, aku and my 2nd sil family and my single sis in law ( coz her family going back to Melaka except her…terpaksa kerja on 22nd) pun telah berjalan2 ke Kuantan. Planning asal nak tengok East Cost Mall, kat Kuantan, suddenly my sang suami teringin pulak nak ke Teluk Chempedak.

Alang-alang dah sampai Kuantan maka teluk Chempedak menjadi satu destinasi kami.

3

Bila dah sampai TC, mestilah amik gambar kenang-kenangan kan! (perkara wajib bagi seorang photogenist) hahahhaha..

Sampai my bro in law berlari-lari la coz nak masuk dalam gambar (timing set kat camera namanya)

P1010555

Tadaa..our small family

P1010564 Antara objek yang terpaksa dan dipaksa menjadi model bercapture ni ialah 2 budak kecik ni la

see Nana Sara dah bosan di capture wajah comelnya…hahhahaha

P1010579  aku juga antara objek feveret sang suami…hehehhehe

Bila dah letih berjalan-jalan di persisiran pantai dan menghirup udara segar bugar kat TC, kami mula bergerak ke Tanjung Lumpur untuk having dinner

and our destination is Ana Ikan Bakar Petai

P1010624

P1010622 Inilah kedainya,

P1010627

Kitorang order

i. Ikan Siakap Tiga Rasa 1 ekor

ii. Ikan Pari Bakar Petai 1 ekor

iii. Ikan Siakap Masak Steam 1 ekor

iv. Lala masak pedas

y. Sotong Goreng Tepung

Vi. Udang Goreng Tepung (nak butter prawn but takder )

vii. Kailan Goreng Ikan Masin

viii. Kerabu Mangga

x. Ayam Goreng Kunyit

xi. Keropok Lekor

last but least nasi putih

heaven giler makan, sampai rasa nak pecah perut la..sangat best makan bersama keluarga and makanan nya juga sedap. Tak sia2 datang dari jauh nak makan seafood sedap. and Total of our meal is RM206 sahaja.

Harga agak reasonable la coz kitaorg order stock gedabak-gedabak besar punya. Ikan pun agak besar and dont know how kg is!

Kat kedai ni sangat ramai pelanggan ok.

P1010614

afta math…ini pun dah kene angkut dah coz penuh sangat meja.

sayang sangat coz aku terlupa nak amik pict every ‘lauk’ that we had..lapar sangat plus keterujaan nak makan seafood namanya ni. =) 

Lepas perut kenyang kami mula bergerak ke East Cost Mall…malangnya kami salah masuk Mall la..hahhaha kitaorg ingat East Cost Mall tapi mall yang kitorg masuk tue megamall …hahahhahhaha lawak tak ingat!

 

2 comments:

hanayuribara said...

east cost mall tepi terminal bus

missina said...

info yg sangat berguna masz,,kebetulan nant aku nak kena pegi Kuantan jugk,,so klu sempat lehla gi try mkn kt situ,,nyumnyum!