.

.

Thursday, February 9, 2012

Terapi Seorang Guru Baru!

In love with Purple =)

Weekend yang panjang! saya suka sangat! saya suka cuti…

Ini lah masanya tuk bersama sang suami, bersama family tercinta dan kengkawan yang disayangi. heheheh buat aku yang baru 2 minggu bergelar cikgu, pasti banyak perkara baru yang buat aku tertekan untuk hadapinya..tapi semua tue rasanya kejap jer..maklumlah memula…Bak kata pepatah, ‘tak kenal maka tak cinta’

Bila dah bercinta pasti taknak berpisah..sudah lumrah kehidupan manusia kan!. Ok2 last Tuesday, setelah 3 hari aku spent masa ngan family, maka hari ke empat cuti yang bersamaan dengan Hari Thaipusam aku keluar dengan kengkawan seangkatan aku yang sama-sama baru masuk ke alam GURU.

Perjumpaan kami sebenarnya tidak lah dirancang dengan proper, tapi just text2 kemudian jumpa kat Alamanda. bermula dengan 2 orang kemudian 3, dan akhirnya 4 orang. Walaupun 4 orang cukuplah untuk menggamatkan Secret Recipe dan Oldtown White Coffee, Alamanda.

Kami bercerita mengenai pengalaman menjadi guru dengan gelagat student, guru-guru lama dan juga sekolah memasing. sangat fun rasanya! Bergelak ketawa bersama dengan cerita-cerita lucu kengkawan buat aku rasa kurang skit tekanan kerja ni. sangat suka dengan bila dapat lepak, and makan2 ngan kengkawan ni..

Alhamdulillah aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang ni and aku harap aku terus diberi kekuatan untuk menjadi seorang guru oleh Nya, InsyaAllah…amin!

070220124419

This is 2nd place after kitaorang makan Nasi Kerabu kat Rasa Foodcourt  ~ Lepak kat Secret Recipe, Alamanda, Putrajaya

428090_3196605231217_1148551786_33309793_439338617_n

with comelness Syifa

403760_3196605871233_1148551786_33309794_1543025874_n   Aunty Masz and Ibu Diana and Syifa comel

070220124413 ada style tak?

397056_3196606311244_1148551786_33309795_464814449_n

Trying to be mom! =)

070220124420

my other life ~ Anis and Eida

070220124416070220124425

with their meal

407435_3196612191391_1148551786_33309806_231867003_n Lepas keluar dari Secret Recipe, kitaorg masuk plak OldTown White Coffee..heheheh

inilah namanya Melantak Day

070220124433 Menggamatkan Old Town plak!

070220124432  mommy, Syifa and aunty Mas070220124430

lots of fun with them..saya sayang mereka

1 comment:

UyaRayza said...

tibe2 terasa nak makan secret recipe hehehe..good luck dear..jadi cikgu adalah seronok ;)