.

.

Friday, April 13, 2012

Central Market since 1888

070420124726

Wah cikgu sejarah ni…mentang2 cikgu sejarah, asyik cerita tentang sejarah jer la kan! hehehe…Oppss!

Alkisah, di hari cuti nan indah lepas aku and sista inlaw + sang suami berjalan-jalan sampai ke Central Market. Bak kata kakak ipar aku, nak tengok apa yang ada kat CM skang ni. (maklumlah dah lama tak datang, termasuklah aku)

Biasalah, CM semua barangan 1 Malaysia ada kat sana, kalau tourist datang Malaysia, kalau dah singgah CM ibarat dah visit seluruh Malaysia la. Barang-barang kat sana best2 juga and harga nya bukan untuk orang Malaysia la (aku rasa la coz agak mahal sedikit). Dari segi kualiti barang pun bagus dan sesuai untuk pelancong yang datang ke Malaysia.

Jejalan, sampai la aku and sis in law tertarik dengan barangan kulit ini especially handbag la. Kemudian, kami berjalan di luar CM dimana terdapat pelbagai stall termasuk stall makanan. Paling happening Ayam Uncle Bob dan Putu Bambu Pak Uda la…

070420124720

Stall sebelah CM, dulu (tahun 2002 last aku datang CM) tempat ni hanya penuh dengan pelukis jalanan, dan bebudak melepak tetapi sekarang dah happening dengan stall2 ni..

070420124721

My sista inlaw’s brother

070420124712

 070420124713 070420124717  

my lovely sista in law

070420124723

  Pasar Seni…memang berseni =)

 

No comments: