.

.

Monday, April 16, 2012

Chocolate Moist Cake ~ versi lepas rindu

Happy Sunday!

Oh, Monday already yeah!

Ok,kisah weekend yang sangat rindu nak baking, about 3 month i left my oven, cooking chocolate, cake flour, sugar, and everything about cake! So meroyan la jiwa ini nak baking. Maklumlah sebelum ni aku dan oven dan diibaratkan aur dan tebing…hahahha (lawak tak)

Bila bukak fridge banyak pula chocolate yang masih tak abis2 makan termasuk chocolate souvenir from overseas yang orang bagi. Aku pun terfikir nak bake choc moist cake dan campurkan dengan chocolates yang ada.

Kebetulan semua bahan nak buat cake, memang dah completed and tunggu tangan jer nak buatkannya. Then tanpa berlengah dan penuh perasaan ghairah nak bake sebiji kek, maka jadilah kek aku yang dinamakan kek lepas rindu! =)

150420124768

Tadaaaa..My Chocolate Moist Cake with Dark Chocolate Melt

Firstly, campakan chocolate yang tak habis makan dalam loyang

140420124750

Kemudian masukkan adunan kek ke dalam loyang tadi. Resepi kek coklat lembab boleh ambil di sini.

Setelah oven sudah panas, masukkan adunan tadi ke dalam oven

140420124752 Keluarkan kek dari oven setelah dipastikan dengan cake tester yang cake sudah cukup masak

150420124754 Saya telah terbalikkan kek ke atas board untuk mendapatkan bahagian chocolate di atas kek

Kemudian, curahkan dark chocolate yang telah dicarikan ke atas kek

150420124757

oleh kerana ketagihan baru saya ialah strawberry, maka saya letakkan strawberry ke atas kek ini untuk menambahkan kesedapan.

 150420124758 150420124762 

Memandangkan kerajinan yang lebih, maka saya telah membuat tag CHOCOLATE MOIST CAKE with DARK CHOCOLATE MELT dan di pacakkan pada kek untuk menampakkan lebih sweet and cute!

150420124765

Hasilnya setelah 3 bulan tak baking =)

3 comments:

mama tisya said...

yum2...kek cekelat itu

cik asam jeruk said...

pergghhhh menyesal bukak pagi2 blog sis ni..da la arini pose..sobs2 T_T

lovelywa said...

wahh..cantiknye kek tuh..btw Selamat Pagi Cekgu!!