.

.

Friday, May 18, 2012

Mabok Burger Bakar =)

130520125204

Wee..kisah burger bakar lagi. Walaupun aku memang tak pernah makan mana-mana burger bakar kat luar sana, tapi aku pasti mesti sedap sampaikan semua orang menceritakan keenakkan burger bakar!

Setakat ini, hanya burger bakar sang suami yang aku nikmati dan menjadi 1 of my favie. Thanks abang =). Last saturday, sang suami punya BFF datang bermalam kat rumah. Hahahhaha macam jauh jer kan datang bermalam, padahal dorang ni orang wangsa maju jek!..hehehe papepun kedatangan mereka sangat dialu-alukan coz rumah kitorang pun bukannya ader orang. Rumah double storey, tapi tinggal 2 orang jer! =)

130520125209Our little guest ~ she’so adorable

So bff’s husband requested nak makan burger and western food for sunday lunch! So apa lagi sang suami suka la nak tunjukkan skill masak and nak kasi kawan dia rasa masakannya =). Aku and bff’s wifey apa lagi goyang kaki sambil tgk TV and gossiping ..hehehhe kelasss kan para isteri tunggu para suami masak!

130520125199

130520125201

 

Lepas semuanya terhidang, kitaorang pun apa lagi, makan time la..Ya ampun sedapnya burger bakar kali ni coz sang suami buat special grill..Yummy + Delicious = Yummilicious kot!

Sampai tak terhabis nak makan burger bakar ni. Daging yang sangat tebal dan penuh dengan secret recipe kata dang suami. hahahhaha secret la sangat! memang buat saper yang makan pastu rasa mabok la coz lots of meat. Those yang tak boleh makan banyak daging la akan pening ni. Aku ok jer…heheheh

Semua guest puji la bugs burger bakar ni…selain grill burger, ader juga spaghetti. Kitaorang pas makan burger, memasing cari bantal coz dah full + mengantuk! Bangun jer dari tido we all makan spaghetti pulak..hehehhe sangat best dapat makan reramai ni. Siap aku bungkuskan bawak balik untuk guest kami ni.

Walaupun terasa penat tapi aku sangat happy and rasa nak dorang datang lagi. Thanks Black and Ifan serta si comel Irdina..datang lagi tau and jangan serik dengan kekruangan kat rumah kami =)

    130520125203  140520125230

The meals…

2 comments:

mama tisya said...

kalo camgini..tkyh susah2 cr burger bakar kt luar yg kena Q berjam2222..mmg special tul nmpk..yum222..best la bila suami memasak

eRiNsZ said...

wahhhhh demam burger bakar mlanda...tiruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...kmi duk klate x jmpa berger bakar yg kna q panjang... so nak tiruuuuuuuuuuuuuuuuuuu homemade lagik