.

.

Tuesday, June 26, 2012

Dinner at Pepper Lunch

Hello Monday! Eh Tuesday ready la..

Sekejap jer kan dah masuk minggu akhir Jun. Julai rasanya dah tak sabar nak jenguk..maklumlah Julai dah sediakan kita satu bulan yang lebih menarik dan buat kita tak sabar nak shopping kat Bazaar Ramadhan..hehehhe

Ok..last sunday aku and sang suami dinner kat luar jer..ala sebab si isteri malas nak masak la tue…heheheh. So kali ni nak makan benda lain skit la kononnya! so jejalan kat Sunway Piramid cari makanan pelik…sampai la kami jumpa Pepper Lunch Cafe ni.

240620125602

food kat sini lebih kurang macam Teppayaki la..tapi kat sini lagi best la coz macam2 jenis lauk kita boleh pilih.

Dorang akan serve makanan yang kita dah order tue separuh masak, pastu kita kene masak la sendiri nak makan macamana…mean nak tambah kicap ker atau nak tambah pepper ker kan!

That y tag line dia Sizzle It Your Way

240620125589

muka happy coz tak perlu masak kat rumah…hahhahah

240620125587

sang suami

240620125584

kat Pepper Lunch ni macam makan kat fast food restaurant tau. kene beratur kat counter then order pastu bayar! nanti akan ader waitress/waiter akan hantar food yang kita order

240620125585240620125588 

selepas selesai order, air akan diberikan dahulu. So pilih your seat, Kat atas meja ader a few souse untuk kita masak food kita nanti.

240620125591tadaa…my hubby’s food double burger and egg

240620125593240620125592got souse and mash potato

  240620125598 mine…beef steak and burger =)

240620125599

see…my beef steak yang masih merah…so i have to masak 1st la..=)

240620125596

ala masak atas plate ni juga…jaga-jaga plate ni sangat panas!

 240620125600 240620125601 

Jemput makan =)

240620125603

errrkkk….kenyang sudah! BEST

got 8/10 mark..

 

3 comments:

Cahaya said...

hai dear...
kenal i lagi tak.. hahaha xsangka jumpa mas kat sini.. pe khabar skrg? :-)

ammylo rosesz said...

masz, ammy pnh makan bende nih kat japan :) ok lah ...

ammylo rosesz said...

masz. made in japan makanan ni... but xda la sedap sagt...