.

.

Friday, June 22, 2012

Dinosaur Live ~

Hye Friday…

Apa plan untuk esok? Wah..Jumaat masih pagi sudah memikirkan plan esok hari! hehehe sudah pasti esok kan cuti.

Erm kalau uolls semua takder plan esok nak ke mana, so uolls boleh plan ke Pusat Sains Negara coz kat sana ader pameran Dinosaurs Live punya! takut oooo… coz dinosaurs tue boleh bergerak dan bunyi yang seram…hahahhaha (seram la sangat). Kalau bebudak macam anak buah aku memang dorang seram.

Last weekend aku and sang suami bawak my nieces and nephew ke Pusat Sains Negara coz dorang nak sangat tgk Dinosaurs. So we all layankan jer la. Nak bawak anak sendiri masih belum ada, so anak2 ini jer la anak kami yang ada.

Ok, dinosaurs live ni start 1 May 2012 sampai 31 July 2012. Bagi aku tak mengecewakan juga la pameran ni coz dinosaurs yang ada bagaikan dinosaurs yang hidup la. All the dinosaurs ni ada pergerakkan, kemudian ada bunyi dan mereka ditempat kan di kawasan gelap + macam dalam hutan la. So anak-anak buah aku ni ingat dinosaurs ni hidup dan boleh gigit orang…hahahha sampaikan risau maksu mereka kene geget. =)

Then sesapa yang rasa takder plan boleh la ke Pusat Sains Negara tuk tgk pameran ni + boleh masuk Pusat Sains Negara. Harga ticket tuk dewasa RM15 sahaja dan kanak-kanak 3 - 6 tahun RM6 sahaja  Kalau kanak-kanak bawah 12 tahun RM12…and ada juga package.Aku amik package 2 Dewasa + 2 kanak-kanak + extra 1 kanak-kanak = RM48. Bawak camera + RM3. =)

IMG_5720 testing camera 1st

IMG_5728

anak-anak maksu

IMG_5736

ini baru intro =)

IMG_5738 maksu ni…over tau! hahahah

IMG_5732   mari beratur amik gambar

IMG_5743 amboi…kemain lentoknya! macam pompuan la awak ni….

IMG_5752ini kat depan cermin yang suka tipu manusia…hahahha

IMG_5769  IMG_5772

maksu

IMG_5786Thanks uncle bob for the pictures

IMG_5788

Welcome to Dinosaurs World

IMG_5797 IMG_5794 macam2 jenis rupanya dan from pelbagai negara

IMG_5811

mesti sumer dah kenal ngan si comel ni kan? hahahah

IMG_5810 yang paling kejam =)

IMG_5871  IMG_5868

Jom ramai-ramai pakat pi tengok dinosaur !

 

2 comments:

mama tisya said...

ingt nk bw isya p gk tgk tp tktau la sempat ke idak cz bz ..nk kena outstation lg...oh camera pn kena charge ek

Reflisia said...

Erin, sempat kot coz sampai 31st July =). aah kalau bawak camera charge RM3...