.

.

Tuesday, June 12, 2012

Semangat LV

hahahha..semangat penggal kedua sudah datang! semangat apa? semangat nak mulakan tugas sebagai seorang guru la kan..

Yesterday was 1st day after 2 weeks cikgu cikgi ni bercuti..so macam2 cerita la yang cikgu-cikgu ni bawak mengalah student keh..hahhaha..

student sibuk la cerita pengalaman ke obersea and holiday ngan family dorang.. tak kurang juga cikgu2 yang melancong sana sini. Ada yang dalam negara ada juga sampai ke LONDON..kemain tau. paper pun memang seronok dengar pengalaman memasing dan cerita menarik di tempat orang.

Sedang enak aku mendengar cerita sikgu sebelah, tetiba cikgu di depan pula menunjukkan handbag baru dia…Wow! Louis Vuitton uolls. kaget mak seketika…hahhaha sangat cantik! beruntung beliau dapat birthday present handbag LV. uwaaaa envy tetiba.

So bersemangat la ni nak ader LV juga. kene kumpul duit sendiri kata sang suami kalau nak..hahhaha memang tak der harapan mengharap sang suami belikan la nieh! Bak kata cikgu tue gaji kita sebulan dah boleh dapat! kelassss ayat..tapi gaji dia memang la boleh dapat sebab dia adalah senoir saya…paperpun ur bag sangat ohsem la kak…=) tambah bergaya cikgu ni tau..mwahhh to akak handbag LV.

Motip kan tetiba semangant LV buat aku nak berkerja keras dan bersemangat nak mengajar bebudak tue. Aku ingat satu pesanan ni, “kalau kita kerja dengan jujur, kita akan dapat hasil yang jujur dan menikmati kepuasan yang jujur dari titik peluh sendiri”

Thanks LV =)

1 comment:

LS-EVERLYNN said...

sure boleh yang :))kene kerja keras sket..hehehehe