.

.

Wednesday, June 13, 2012

True Ambition

Kisah semasa dibangku sekolah darjah 1 pada tahun 1989

Guru : Apa cita-cita kamu?

Saya : Cikgu (sebab masa tue aku pun tak tau naper cita-cita aku nak jadi cikgu)

Kisah dibangku bilik study asrama (waktu prep) pada tahun 1999

Kawan : Ko rasa pasni ko nak jadi apa?

Saya : Aku nak jadi scientist la (berangan jadi scientist sebab belajar kat kelas science)..hahahha …kalau aku gagal jadi saintis aku nak jadi cikgu la..nak jadi cikgu BM…macam cikgu BM kita cikgu Maimunah. (Al-Fatihah buat cikgu yang telah kembali ke rahmatullah)

………………………………………………………………………………………………………………

Cita-cita saya tercapai menjadi seorang guru walaupun pada asalnya bukan profession pilihan. Alkisah nak dijadikan cerita macamana aku boleh ingat kembali kisah ni adalah disebabkan oleh seorang kawan aku atau bestfriend aku yang mana dari sekolah rendah satu sekolah sampai la kami stay kat hostel katil sebelah sebelah jer dan SPM pun satu hall... dan kami sangat rapat sampai sekarang.

We shared every single thing walaupun negeri yang kami tinggal sekarang ni memisahkan kami. Last thursday, dia datang KL and sudah pasti aku lah yang akan dia jumpa. So aku bawa dia lunchie and shopping kat Sunway Piramid.

Masa we all lunch tue, dia la tetiba buka cerita pasal cita-cita we all. sampai la kisah dari sekolah dulu yang mengingatkan kitaorang berdua memang nak jadi cikgu. Dia berangan nak jadi cikgu math and now she got it after amik DPLI macam aku juga ( tapi dia dah senior 3 tahun). dan aku masih belum capai nak jadi guru BM. hehehhe

We all ni masa degree amik course lain, pastu kejer kat private pun lain field …tapi end up dengan guru juga. tapi itu lah cita2 we all dari sekolah rendah sampai la ke sekolah menengah…Alhamdulillah ini yang terbaik yang kami terima dari Allah S.W.T. moga kami diberi semangat untuk terus berbakti dan menjadi seorang pendidik bukan sekadar bekerja sebagai guru.

………………………………………………………………………………………………………………

We had lunch at Garden, Sunway Piramid. Food kat sana sedap and harga tak la mahal sangat. Ala tempat ni ala Little Pantry and Full house juga la (pendapat aku la)

 070620125468070620125474

I love her so much

070620125473 070620125488

We had lunch at Garden

070620125481070620125492

Satay Pizza ~ pizza yang disusun atas pinggan

070620125493070620125491

      our meals ..makan memang tak nak skit2.heheheh

070620125495

got together <3

2 comments:

Hazlina Shahrel @ The QueenWidelia said...

cantik pic..

LuN@_aiDi said...

wahhh mmg dr kecik2 lg nak jadi cikgu yea..
so skng cite-cite dah tercapai^___^
Alhamdulillah!
btw yunk! u kelihatan sungguh gojes(=
suke ler stail tudung u^^_