.

.

Thursday, June 7, 2012

Vacation at Pulau Perhentian Kecil ~

Mode; nak bersantai di tepian pantai…

Wah, masih terbayang2 lautan hijau dan kecantikkan alam di Pulau Perhentian. Aduh, sangat nyaman and hilang segala stress yang tertanggung dikepala ni.

Last saturday, aku, sang suami dan sepupu kitorg bergerak dari Kuala Lumpur ke Kuala Besut. Kami bertiga bertolak pukul 12.30am dari KL dan tiba di Kuala Besut pada pukul 7.30am. Dalam perjalanan 7 jam itu kami hanya berhenti di Cukai untuk menikmati McDonald kat sana hahhaha. Bayangkan pukul 4 pagi kami jumpa McD 24hrs and trus berhenti jap.

Day 1 ~

DSC_0721

Mula perjalanan naik boat ke Pulau Perhentian pada pukul 9.30am

DSC_0762  our boatDSC_1076 Tiba di pulau lebih kurang pukul 10.20am dan kami terus check in kat Sharila Island Resort ni. Bak kata agent yang kami amik package ni chalet yang paling cantik and terbaik adalah Sharila Island Resort ni la. Alhamdulillah bilik untuk kami dah ready setiba kami sampai di sana. Perkara pertama jejak kaki kat chalet ialah tido after 7 hrs travel tanpa tido

Kami check in 2 bilik/rumah/chalet. Sepatutnya vacation kami ni seramai 6 orang and suddenly 3 orang lagi tak dapat join. So kami bertiga sahaja yang meneruskan plan ni.

Kami bangun tido lebih kurang pukul 3pm then masa tue kami had lunch dengan mee maggie cup yang telah dibawa sebelum ke pulau.hahahha. Tips skit eak kalau nak ke pulau, haruslah membeli makanan ringan + mineral water + apa2 sahaja makanan yang boleh dibawa coz kat pulau, harga barang sangat lah mahal. nasib baik aku ader kawan yang pernah ke sana dan memberi tips ni kat aku. So aku well prepared la dengan makanan2 segera ni. =)

040620125427

Around 5 pm kami mula keluar chalet and jejalan kat beach sambil menikmati keindahan alam ciptaan Tuhan Yang Maha Esa ni.

pict kat atas; aku tersangat la kagum dengan kejernihan air lautnya. maklumlah sebelum ni asyik tgk air laut warna coklat jer kan!

DSC_0767 cantiknya air laut ni

DSC_0771 Golden Beach

DSC_0790 kat pulau pun ader taxi tau! Service nya adalah untuk ke Pulau Perhentian Besar, Kg Nelayan and Long Beach

DSC_0820

view yang kami tidak ketinggalan =)

  DSC_0861

Sempat pulak pose kat sini

DSC_0871

Golden Beach

030620125413030620125418030620125421 He’s my best photographer

DSC_0916 menikmati keindahan alam =)

DSC_0934 paling suka picha ni…=)

perasan tak dalam gambar ni menunjukkan hujan jauh nun di sana, dan waktu ni kat pulau sudah mendung dan awan hitam pun mula berarak menunjukkan pulau juga bakal dihujani.

Apa lagi kami trus balik ker bilik. pada waktu ni lebih kurang pukul 5.45pm

~ banyak lagi nak cerita. Next entry keh.sebab skang ni saya nak habiskan sisa cuti dengan kengkawan pulak =)

 

2 comments:

Elyn Sani said...

windu nye perhentian!!!!

missina said...

cantiknya ciptaan Allah,,tk penah gi smpi kt sana,,,duk angan2 je tp belum jejak..gi sana ikut pakej ke masz?bape hinggit?,,;)