.

.

Monday, July 2, 2012

'Sedih’ on Report Card’s Day

Last Friday..adalah hari Bicara Akademik mean Report Card’s Day kat sekolah aku.

So sebelum parent masuk ke kelas cikgu2 haruslah bersedia dengan report cards murid2 nya dan segala komen mengenai anaknya semasa di sekolah.

Macam-macam ragam dan gelagat aku jumpa sepanjang menjadi guru kelas ni dan jodoh aku menjadi guru kelas ni tak panjang apabila aku diberi kepercayaan tugas lain yang lebih besar dalam PIBG. So tugas sebagai guru kelas berakhir di 29 Jun 2012 dan akan diambil alih oleh cikgu baru fresh from oven..heheheh. Aku bersyukur juga sebenarnya sebab sangat sukar untuk menanggung 2 tanggungjawab yang sangat besar ini dan akhirnya aku terpaksa akur untuk melepaskan jawatan guru kelas.

Jauh disudut hati aku sangat sedih…apatah lagi anak2 aku ni. paling tak sangka dorang semua menangis dan memeluk aku dan memohon agar aku masih bersama mereka. Alahai anak2 ku…cikgu mu ni dapat kepercayaan pihak pentadbir untuk memikul tanggungjawab lain yang lagi besar dan bukan2 calang orang boleh pegang..(cheeeewaaaah)..hahha

Paling tak dapat aku terima murid2 aku (cina + india + melayu)  personally jumpa cikgu baru dan bgtau yang dorang tak nak cikgu baru sebagai guru kelas mereka…Ya Ampun sampai begitu skali dorang berani bersuara!

Apa-apa pun aku promise aku akan terus jaga mereka dan monitor mereka dari jauh biarpun kelas tu aku dah tak ajar lagi =)..I LOVE FORM 2 P….

290620125631

Cikgu Alia a.k.a guru kelas baru and me

290620125628

before parent sampai ke kelas..cikgu sibuk berpossing sakan!

290620125627   290620125638my student..

290620125639

they are best friend. sebelum guru jumpa parent, dorang cari guru dulu..hehehe

 

1 comment:

LuN@_aiDi said...

cumeiiinyer cikgu neh, sbb tuh ler
students die syg kat u neh..hihihi