.

.

Saturday, July 21, 2012

Ramadhan datang lagi =)

 C6-17

Alhamdulillah, Ramadhan datang lagi. Bila bulan puasa nak tiba ni, mula la fikirkan macam2. Antaranya baju raya, kuih raya, duit raya, dan semuanya preparation nak raya. Astaqfirullah…fikir duniawi jer aku ni. Bulan Ramadhan ni bulan penuh keberkatan, maka perlu lah ambil kesempatan ini untuk mengumpul pahala.

Alhamdulillah, semua keperluan raya, seperti duit raya, baju raya, kasut raya, kuih raya dan macam2 raya lagi la dah almost done dan tahun ni aku berazam nak tambahkan amal ibadat dan aku tak nak lepaskan peluang untuk mengumpul pahala dan bekalan untuk hari akhirat nanti. Moga segala amal ibadat yang aku buat ini mendapat keberkatan Allah S.W.T. amin

Back to cerita dihari jumaat sebelum puasa, kat sekolah den ada 2 party. satu party potluck dan satu celebration party rumah merah sempena menag perbarisan rumah merah. =) All day long makan jer kan! ahaks..berat makin bertambah la uoll. So part potluck ni aku sangat pening apa nak buat, Kek dah ada orang book untuk bawa, apam polkadot also. But our main dish is Mee Kari yang sodap katanya (feel upset sebab tak sempat nak makan coz kelas penuh sampaikan tak sempat nak merasa). Fikir punya fikir dapat idea nak buat blueberry cheese tart.

200720125771

Blueberry Cheese Tart yang tengah queue nak masuk oven

Sampai pukul 3 am la aku tido malam semalam nak siapkan tart ni. Supposed aku kene service kereta semalam 20 July 2012 pukul 9 am, tapi mengantuk punya pasal, pospone to next week. Hahahha sampai tak jadi semua menda. Tapi sangat berpuas hati bila cikgu2 lain dapat merasa apa yang aku buat dan dorang sangat suka.

Paling best bila dah ada yang book untuk order. hahahha! so far skang ni order still close coz aku sangat bz dengan kerja2 cikgu ni. =)

Paper pun syukur sangat dapat merasa lagi Ramadhan ini. dan aku berharap moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki untuk terus beribadat kepada NYA. amin.

No comments: