.

.

Thursday, July 19, 2012

Riang Ria di Stadium!

Done and lega sangat bila hari sukan dah lepas! selagi tak lepas lagi hari sukan ni, maka cikgu la yang tak senang duduk!

Mana tidaknya, cikgu la yang nak kene fikir, baju apa nak student pakai untuk perbarisan, costume, mascot, bendera, sepanduk, dan macam2 la cikgu nak kene fikir dan buat..

Alahai student, bertuah uoll skang ni tau! semua cikgu buat…macam aku dedulu takder maknanya semua ni..masing2 murid kene usaha cari nak pakai baju apa, nak saper make up  and nak jalan macam mana, semua sendiri tau…hehehe

Ini 1st time aku handle perbarisan, so agak clumsy skit la. sampai tak tido malam la aku dibuatnya! Hari sukan sekolah aku ni buat pada hari ahad kat Stadium Mini MSN. So hari sabtu tue penuh dengan aktiviti persiapan terakhir yang dibuat oleh guru..OMG cant believed it that I’m so really excited nak tgk hasil perbarisan dan baju yang dijahit oleh aku untuk marching ni..hhahahah

jom tgk a few pictures yang aku snap…hehehe

P1020427 Rumah Merah’s Pom Pom girl =)

P1020429 cikgu rumah merah!

P1020433 hahhahha…the RED WARRIORs

P1020478

start perbarisan dengan badan beruniform ~ Pnadu Puteri

P1020440 Badan Pengawas Sekolah

P1020441 P1020473 PBSMP1020527

P1020532 Rumah Biru

P1020495  our Red Warriors P1020502

idea aku…hahahha

P1020505 P1020509 P1020512Rumah Kuning 

P1020515 P1020521 P1020485 P1020490

Rumah Hijau

I had amazing experience when aku ditugaskan bahagian Kecemasan. Ya ampun saya bukan cikgu PBSM yang ada pengalaman dalam bidang medic ni. adoi, nebes kot bila student pengsan la, nak muntah la, kaki berdarah sebab jatuh kat trek la dan paling worse yang aku terpaksa handle bila tapak kaki melekat dengan trek sampai tersiat kulit kaki..OMG..naik pitam aku. Huh!

Apa-apa pun sangat happy dengan career aku ni coz aku boleh dapat macam- macam pengalaman baru. =)

Neway, Congrats Perbarisan Rumah Merah menang tempat kedua walaupun keseluruhan rumah merah dapat tempat terakhir..Good Job! Jumaat ni cikgu buat party tuk uoll k =) mwaaahhh to anak-anak saya..

2 comments:

mama tisya said...

meriah siap wt kt stadium

mummy_ayu said...

wah...seronoknya...sukan sekolah sekarang..happening tul..masa dulu..biasa2 jer..

bestnya dpt cikgu soprting mcm nie...