.

.

Monday, July 16, 2012

Special Edition

Di pagi senin yang indah and ala-ala nak hujan jer kat luar tue. Alhamdulillah, masih mempunyai masa lagi untuk ber blog. Pejam celik pejam celik hanya tinggal 5 hari lagi dalam bulan Syaaban sebelum Ramadhan menjelma!

Minggu ini bermula dengan sedikit rasa gelisah sebab minggu ni saya yang bertugas and saya masih belum buat preparation tuk ucapan di perhimpunan rasmi petang ni. Heheheh!

Ok, lupakan seketika stress pasal ucapan ni, kita tenangkan jiwa dengan entry yang happy ni. Alkisahnya, last saturday, my lovely cousin’s doter sambut birthday yang pertama. She is Airis and she’s very cute..geramnya kat Airis.

Untuk party yang dibuat ni, aku ditugaskan untuk membuat birthday cake. Temanya princess. fikir punya fikir dapat idea nak buat kek 2 tier. Wee excited okeh coz 7 month tak baking ni. so special skit la baked cake kali ni.

140720125757 tadaaa..ini lah hasilnya setelah 7 bulan tak amik order or buat mana-mana tempahan!..aku bukan jer buat cake, malah aku sponsor juga chocolate untuk si kecil comel ni! heheh. Aunty Masz buat untuk Airis.

130720125750

Chocolate with love

Party Airis sangat best. After cake cutting, ader plak upacara sukaneka. Sukaneka tue bukan sahaja untuk kids tapi untuk dewasa juga tau…aku pun antara yang join skali la. hehehe! Malam tue we all sangat fun la..termasuk la makcik and pakcik sedara kitaorg. Part yang paling best ialah dapat hadiah!

Hadiah nya pula bukan hadiah2 biasa..tapi menarik juga la macam handbag LV, perfume Davidoff, wristlet Coach dan jam tangan DKNY. Hahahhaha best tak hadiah ni? Opppss tipu2 jer..hehehe hadiahnya takder la sehebat ni, tapi setakat hadiah sukaneka macam junk food, tupperware dan chocolate jer. Ok la kan tue..hadiah tak penting tapi quality time dengan family yang penting kan!

Heheheh..sangat best, Jom tgk beberapa keping gambar yang aku snap pada malam tue..=)

P1020574cake cutting session

P1020580

food

 P1020586 P1020587

bersama birthday girl

P1020590 P1020599  Jom potong kek

P1020666  P1020617

with  love askarian

P1020736

buka hadiah yer sayang..

P1020620

last but not least =)

 

3 comments:

mama tisya said...

comel kek masz buat tu

missina said...

cantik bangat kek tu,,rasa sayang nak makan kan,,;)

MijaShidy said...

blh sis tanya kt mner beli inner itam tuw.. b'kenan nk beli tp tkt xsesuai dgn bentuk muka n bimbang kualiti xelok