.

.

Monday, August 6, 2012

Iftar at Serai, Empire Gallery

Dah bosan ker berbuka kat rumah? bukan dah bosan, tapi ingin berubah angin plus nak jumpa bff yang lama tak jumpa even duduk KL jer pun..hehhehe. Maklumla memasing ader career dan life memasing..

Ok kisah kami plan nak berbuka bersama.So aku lah organizer nya. Fikir punya fikir dapat la satu restaurant yang aku and sang suami slalu makan iaitu Serai Cafe. Serai ni terletak kat Empire Gallery Subang. Makanan dia sangat best.

Aku pun buat reservation + bayar booking trus untuk 3 orang. Wee tak sabar tau nak jumpa bff aku ni plus nak makan kat sana. Aku decided amik set Ramadhan 3 = RM165 +++. Set yang aku pilih ni ader rendang daging, sambal udang, sambal belacan, ulam, terung goreng dan siakap steam. Sangat Sedap!

But unfortunately, last minutes my bff cant make it…oh so sad! erm nak buat macamana kan. So aku and sang suami saja la yang berusaha menghabiskan makanan untuk 3 orang tue. Kalau tak habis membazir plak kan…heheh. But we enjoyed the moment being together. Bak kata sang suami ‘walaupun dunia kita hanya berdua, tapi hati kita penuh warna’…ecececehh..

040820125881 040820125887 I’ve ordered Milky Bandung for her, mine Calamansi Mint

040820125888

Still waiting for her until 7.30pm..but dia masih tak tiba

 040820125890   040820125891

sambal udang and rendang daging

040820125898

Siakap Steam

040820125897 040820125892040820125900

Suami Isteri yang setia bersama makanan di hadapan…heheheh

040820125901 After berbuka dan solat maghrib, kami meneruskan perjalanan dalam shopping mall tue tuk beli apa yang patut tuk raya.

Me with Ammara Hijabi casual. Gorgeous tak? I love Ammara Hijabi’s collection

040820125911   Tadaa…dasyat tak bill tuk 2 orang (sepatutnya 3) makan. kalah buffet ramadhan kat 5 star hotel kan! Opppss sempat take away macaroons from Serai. My fav macaroon is from Serai Cafe. Sangat sedap! tiada tandingan okeh (bagi lidah saya la)

040820125910

ini lah hasil tangkapan meninggalkan terawikh malam ke 16. Astaqfirullah…satu untuk si isteri dan satu untuk sang suami =)

 

* Note for my BFF : Sebagai denda sebab tak dapat datang berbuka bersama we’oll, Amy kene belikan Masz & Bugs ole2 from JAPAN tau…hehehhe

 

1 comment:

LuN@_aiDi said...

wahhhh cedapnyer^^_ asl tak ajak kteorg jer=p hihihi
baideway yunk, u always look gojes ler^____^