.

.

Friday, October 12, 2012

Fontana Cafe, Equine Park (Recommended by JJCM)

Hello Jumaat =)

2nd week in oktober dengan perasaan yang gundah gulana bila kerja banyak yang belum siap. Moga oktober berakhir dengan selesainya semua kerja ku! amin.

Ishhh bosan betui la, setiap kali entry jer citer pasal kejer tak siap! ntah bila la nak ader entry kejer dah siap kan! heheheheh..ok kali ni entry makan!.

Korang ingat tak rancangan JJCM pasal Burger Bakar yang kat Wangsa Maju tue? Haaaa selain burger bakar kat situ kan ader lagi cafe burger lain yang dorang pergi kan? antaranya ialah Fontana Cafe, Seri Kembangan.

Fontana Cafe ni terletak dekat juga dengan Mc Donalds Equine Park and Jaya Jusco Equine Park ni. Pendek kata dekat juga dengan kawasan perumahan aku. Dah lama tahu kewujudan kedai ni tapi selalu terlupa nak makan kat sini. hehehehe

So last week aku and sang suami pun plan baik punya and try la dinner kat sini. Tempatnya ok, decoration nya more to OZ deco. Australian cafe la ala-ala.

Bab makanan pula, pun ok juga. macamana yang menu ditunjukkan dalam JJCM macam tue juga ada secara realitinya. Aku pilih beef steak, sang suami pilih burger aper ntah! side dish we all amik bruschetta dan aku minum fresh orange manakala sang suami pula pilih Laici.

Alhamdulillah makanan boleh tahan la sedapnya. erm tapi banyak lagi menu lain. Maybe next time la cuba.Kat sini bukan western sahaja yang ader, tomyam style pun ada so kalau anda dan pasangan anda inginkan perbezaan dalam memilih menu bole datang kat sini =)

 20120928_195847

the environment

20120928_195756 20120928_195816 20120928_19594720120928_195824 Jangan terkejut melihat ini kerana di setiap meja diletakkan Tapai Pulut

20120928_200230   he’s my love

20120928_200655 our drinks

20120928_200901

mine ~ beef steak.

20120928_200808

burger sang suami yang punya ~ OMG besar giler ok..!

memang dia pun makan tak abis =)

20120928_201421 last but not least ~ Bruschetta  

 

No comments: