.

.

Sunday, October 7, 2012

Masak dalam Bengkel elektrik =)

Bila cikgu ERT diberi tanggungjawab mengajar elektrik dan elektronik memang agak ‘masak’ la pada mulanya. 

Hahaha..mana tak ‘masak’ kalau belajar and knowledge lebih pada memasak, menjahit dan lebih kepada ekonomi rumah tangga, tetiba diberi tanggungjawab untuk mengajar kemahiran teknikal di mana terpaksa mengajar student dengan enjin, elektrik, elektronik dan perpaipan. heheheh

Tapi pengangan hidup ‘guru adalah serba boleh’ punya pasal ku sahut jua. Alhamdulillah berkat ketekunan dalam belajar sendiri cara nak ajar student serta kekuatan semangat yang jitu aku berjaya ajar mereka elektronik. 

Fuuuuhhhhh (sambil kesat peluh kat dahi) nasib baik menjadi…kalau tak???? adoi apalah expectation dorang kat cikgu mereka ni?

Tapi kini saya kental dalam bidang elektrik, elektronik, enjin, paip dan kayu. Jgn pandang cikgu pandai masak and jahit ni tak boleh pandai dalam bidang mekanikal tau…hehehe

Alhamdulillah…

Jom tgk keriangan dan kesungguhan anak didikku membuat ujian litar =) 

20120921_144727  20120921_144821 20120921_145645 20120921_151531 20120921_151546 20120921_152808
20120921_152847
1 Malaysia
20120921_152857
Ini kebolehan dorang mengubah suai sesuatu yang baru

No comments: