.

.

Friday, December 7, 2012

Birthday Without Cake!

Happy Birthday Saya!

Heheheheh, Alhamdulillah, masih bernafas di bumi Allah ini. Bersyukur ke hadrat Ilahi kerana masih diberi kesempatan untuk hidup sehingga hari ini Jumaat 22 Muharam 1434 bersamaan 7 Dec 2012.

Hari ini berjalan seperti biasa. Aku hanya berehat dirumah sambil menyiapkan kerja untuk anak-anak di sekolah untuk tahun 2013. Plan untuk aku celebrate birthday takder. Sebab! ntah la! Maybe sebab esok aku dan sang suami akan pergi bercuti lagi kot!

Manakala sang suami mengajak aku dinner kat luar. Tapi aku menolak dengan lembut dan mengatakan yang aku ingin masak special hari ini. Pada mulanya nak celebrate umah mom in law, tapi tak jadi plak. So aku kat rumah masak untuk dinner seperti biasa.

Cake? tak payah la coz aku ni tak terasa nak makan kek lagi, Lagipun berdua jer kang kek tak habis plak. Aku awal2 lagi dah bgtau sang suami tak perlu beli kek kalau berdua coz membazir. Tunggu balik umah n inlaw n celebrate bersama nanti baru la sesuai nak beli kek. Heheheheh. (maybe aku dah matang n boleh berfikir secara releven kot)

Hadiah? Of cos la akan ku tuntut. Skang ni masih mood nak bercuti kan, so hadiah tue aku yakin akan menyusul kemudian. Tunggguuuuu!

Ok hari ini demi treat diri sindiri aku masak Mee Udang Galah Masmerah! Bukan per, teringin nak makan mee udang, tapi ntah bila boleh makan mee udang kat Perak tue. Maka google resepi n masak sendiri. Alhamdulillah sedap (c0z sang suami puji bertalu-talu n siap tambah lagi)

photo(3) Mee Udang Galah Maszmerah

Resepinya saya amik kat sini

 

No comments: