.

.

Wednesday, December 19, 2012

Excobar Funday at Afamosa, Melaka ~ Part 1

Last 2 week, aku ikut sang suami punya program iaitu bercuti ke Melaka. Percutian kami bukannya mengikut agenda tersendiri, tapi telah dirancang oleh kawan2 sang suami (geng panjat gunung ~ Excobar)

Program Funday Excobar ni bertempat di Afamosa, Melaka. Kat sana kami tinggal di sebuah banglow yang mempunyai private swimming pool. Serius best! lagi best kalau dapat bercuti kat sana dengan family.

Memandangkan bungalow tue terlalu ramai dan hanya ada 4 bilik sahaja, maka aku n sang suami memang decided awal2 lagi nak stay kat Afamosa Resort HOtel jer.

Journey kami bermula dengan Treasure Hunt. Sepanjang perjalanan ke Afamosa, kami terpaksa singgah beberapa tempat untuk mendapat jawapan soklan treasure hunt. Memang fun la.

 20121208_160027

check in kat hotel dulu

523834_10151218605307336_300664241_n  reached at Bungalow

20121208_165639

a big bungalow

20121208_172233 64652_10151218605137336_272327156_n

aktiviti sebelum sukaneka

302718_10151218607292336_1319736651_n

karaoke dulu sebelum sukaneka

577937_10151218610177336_805371274_n Luckily kami dapat bungalow yang mempunyai kawasan lapang yang besar sampai boleh buat sukaneka kat sebelah bungalow.

222231_10151218609572336_1200952330_n

antara aktiviti yang aku join!

483485_10151218609267336_531461376_n

Mendengar arahan=)

302719_10151218611532336_2060707912_n next game

61839_10151218611382336_938591086_n

go Malaysia go

483412_10151218611772336_22935085_n

yeahhhhh

20121208_173319399269_10151218612697336_538960286_n

makan jangan tak makan!

577997_10151218613197336_440659549_n        20121208_172608  15975_10151218614672336_375134127_n

game paling best, cari gula dalam tepung

16156_10151218615352336_1631395400_n297896_10151218615037336_1506482427_n20121208_174756

dasyat betul la si baju hitam ni…Alamak laki aku!

18237_10151218617047336_1899120074_n224976_10151616801448636_464333157_n

fffffuuuuuhhhhhhh

302853_10151218616817336_1622180451_n  nasib baik menang!

14719_10151218608082336_249760773_n       lepas penat bersukaneka, terjun poooooool la kan!

76784_10151218607972336_89874504_n            aku tak der la terjun coz yang penuh dalam ni bapak2 orang semuanya…ibu2 dan para isteri lepak dalam rumah jer dulu.

 

No comments: