.

.

Thursday, December 6, 2012

Holiday ~ Rindu Seafood, Sabah!

Niat di hati kalau sampai Sabah nak makan seafood!

Alhamdulillah niat yang dihajati tercapai! Malam ketiga kami makan kat KK sebelah Pasar Besar Kota Kinabalu. Kalau kat belakang pasar Philippine tue  ramai yang jual seafood bakar, kat sini pula banyak yang jual seafood segar dan costumer boleh pilih jenis seafood and pilih nak masak apa. Best bukan?

Memang sangat best la bagi aku yang kuat makan! heheheheh. So we all pilih Udang galah masak sambal, udang karang (lobster) masak sweet sour, sotong goreng tepung, ikan kerapu masak 3 rasa dan  kailan goreng ikan masin.

Fuhh! sungguh rindu nak makan kat sini lagi. Aku pilih kedai Seri 3 Rasa Seafood, dan masakannya memang tidak menghampakan kami. Sangat sedap and biras aku siap recommend kat kawan2 dia lagi.

20121124_183137

fresh seafood

IMG_20121124_055427 20121124_183143  20121124_184942

sotong goreng tepung

20121124_190929 sweet sour lobster

20121124_191203

udang galah masak sambal

20121124_191251 ikan kerapu masak 3 rasa

20121124_191500 kailan goreng ikan masin

20121124_191559 Semua ni makan untuk 4 orang dan harganya ialah hanya RM134.00 sahaja

Lepas makan, we all jejalan kat pasar malam nak beli apa yang patut. And tengah syok dok pilih pearl, tetiba dengan orag2 pasar malam dok kecoh2. rupanya ader retis. Artis tue ialah pelakon Yana Samsudin. She’s cantik n tinggi orangnya in real life.

20121124_084828

amboi makcik ni tak nak lepaskan peluang!

ehehehhehe =)

2 comments:

missina said...

perghh terliur,,pdhal br pas mkn,,;P

Hanis Azla said...

best kan seafood sabah.. segar, sedap dan yg penting murah.. akak pun makan kat situ waktu ke sabah.. teringat2 butter lobster.. kaw sgt..