.

.

Tuesday, December 4, 2012

Holiday ~ Sabah Part Kundasang

Salam Selasa,

Dah minggu ke empat aku bercuti sekolah! Ok entry kali ni adalah tentang persinggahan kami di Kundasang. Malam kedua kami adalah di Kundasang.

Di Kundasang kami pilih J Residence. Harga 1 malam hanya RM80 sahaja, tapi service and hospitality like 4* hotel. Bilik yang besar (boleh , view yang cantik, kemudian rasa macam kat LONDON pun ader suhunya!

Bilik aku n sis in law sebelah jer and lokasi bilik kitaorang kat lereng gunung atau lebih dikenali dengan kaki Gunung Kinabalu. Tapi kekurangannya ialah tiada TV channel buat masa ni. So kat sini we all tgk video jer la. Memandangkan we all check in pun dah malam (6.30pm) so kami sampai pun dah penat, pas makan terus tido. No time for TV. and keesokkan pulak kami check out pepagi coz nak teruskan ke tempat yang ingin dilawati.

Those yang nak menginap di sini bole ke http://jresidence.com/

20121124_081636

Ini bilik we all House 5A and 5 B

20121123_070951

see…how big and comfort our room compare to the value (RM80)? heheheh Serius besar

 20121123_19170120121123_191537

Toilet di waktu malam

Teringat masa aku nak amik air sembahyang dari paip ni. Ya ampun macam air dari peti sejuk suhu 10 C

20121124_074649

Toilet di waktu siang. Mandi sambil menikmati keindahan alam =)

20121124_074419 Tempat we all berkumpul a.k.a breakfast before check out. Waktu ni jam 6.45 am

Kat sini sangat sejuk tau! Lagi sejuk dari Cameron Highland.

20121124_074438 View sekitar J Residence, yang uoll nampak ni ialah Villa, pun besar juga.

20121124_074642 

Yang sebelah kiri ni House 3A and 3B..sorry tak nampak plak…

20121124_080815   View from my room =)

 

No comments: