.

.

Wednesday, December 26, 2012

Kitchen Cabinet

Uuuummmmaaaaiiiii..penat mak nyah!

Hadoiiii bukan senang uolll nak manage rumah baru ni! Skrg ni aku ngan sang suami sangat la busy ke sana ke mari mencari contractor nak extend rumah la, nak buat kitchen cabinet la, wiring, plaster shilling, lampu, kipas, and etc…

Oh my…kalau la aku kaya sure aku hired sorang interior designer and suruh dia buat semua. Pastu aku bayar jer…Tapi aku tak sekaya itu dan tak mampu untuk bayar semua tue. So aku kene jadi ID sendiri untuk rumah aku. Aku kene survey semua harga untuk semua ni.

Bukan kerja senang uolls…kene banyak survey kat internet pastu kene pg kedainya untuk dapatkan quotation. Dah dapat quotation kene juga tengok harga yang paling bagus dengan material yang dipilih. Bukan aspek material jer kene pilih, malah pilihan warna juga perlu untuk dapatkan ruang rumah yang cantik dan luas. Susahnya!

Tapi aku gagahi juga demi rumah aku sendiri! Saper lagi nak buat kalau bukan owner kan! Budget pulak kene tengok and teliti betul2. Jangan asyik ghairah nak rumah cantik pastu over budget kan! Saper nak nolong? Along ker? Oooopppssss jangan sesekali ok. So pendek kata ukur dibaju aku sendiri la nak deco rumah aku ni,

Buat masa ni sang suami dah keluarkan amaran lampu merah untuk shopping dan vacation. Katanya duit buat masa ni hanya untuk keperluan rumah baru sahaja! heheheheh.

Buat masa ni aku masih pening. Pening dengan design kitchen cabinet. Jom usha mana best.

* Semua gambar ni hasil dari GOOGLE

1306833459_84220444_1-Kabinet-Dapur-BangiDSC_1355IMG_2824IMG_2831SNC0046120120710_165611 copy65858128_3-Perkhidmatan-Kabinet-Dapur-Kitchen-Cabinet--Johor-Bahru11082011272IMG_2692DSC_0140 12 7686   1278923631_104742506_3-kabinet-dapur-dan-wardrobe-Subang-Jaya-1278923631   display-1    IMG_2435       

No comments: