.

.

Friday, December 21, 2012

Seharian Bersama Binatang

Dah lama tak pergi Zoo Negara, Malaysia. Seingat aku last datang sini masa tahun 2004 bersama geng aku kat UPM dulu.

Last sunday, memandangkan mak n adik aku ader kat KL ni, so ajak dorang la jejalan tengok binatang. Sudah pasti Zoo Negara pilihan kami.

Tak sangka sangat ramai kat Zoo ni. Parking memang pack la, nasib kami beruntung hari tu coz ader kosong n senang park. Seawal jam 10 kami dah sampai Zoo. Harga ticket untuk masuk Zoo sekarang ni RM30 dewasa kalau weekend, and RM25 dewasa kalau weekdays. We all berempat and charges RM120.

Dah lama tak datang Zoo, tapi tak banyak perubahan sangat. Sama jer cam dulu. Mak aku yang pernah datang 15 tahun lepas pun boleh ingat lagi, gajah kat mana, laluan harimau kat mana and pendek kata memang tak berubah lansung la kedudukan haiwan2 ni.

Terasa best sangat cuti aku kali ni. Merata aku pergi. hehehehe almaklumlah cuti panjang =)  Paling best dapat bercuti dengan orang tersayang.

Jom tengok hasil phone captured

20121216_11312520121216_144216

nak masuk zoo skang ni dah macam masuk Genting!

DSCN0081

mom with her eldest doter

DSCN0146

sista

DSCN0150 20121216_114340

Ini bagi aku perubahan kat Zoo. Tak tau bile ada…Muzium Lebah!

20121216_114910 20121216_113758   20121216_120056

Welcome to Amfibians

DSCN0086

20121216_120853 Budak ni semua benda nak cuba!

20121216_121844 20121216_121950Sorry gambar harimau takder coz dia sembunyikan diri. (malu kot sebab dah kalah ngan gajah)

heheheheheheh

20121216_131242

20121216_131320 20121216_131346 20121216_132632  20121216_141454 20121216_141716 20121216_142751Ini lah dikatakan gemuk macam gajah…heheheh

20121216_142840 20121216_142944we all pisang ni semata-mata nak try bagi gajah ni makan! RM3 dapat 6 biji pisang. 

20121216_145051 

Memang tinggi macam zirafah

 DSCN0095 DSCN0098  DSCN0113 DSCN0115 DSCN0118 DSCN011920121216_133025 DSCN0124 DSCN0130 DSCN0132 DSCN0134 DSCN0145 

Kalau uoll tak tau mana nak pergi on weekend, y not melawat binatang kat Zoo! Best juga tau…bole tambah pengetahuan mengenai haiwan ni.

 

No comments: