.

.

Wednesday, June 27, 2012

Tuesday, June 26, 2012

Dinner at Pepper Lunch

Hello Monday! Eh Tuesday ready la..

Sekejap jer kan dah masuk minggu akhir Jun. Julai rasanya dah tak sabar nak jenguk..maklumlah Julai dah sediakan kita satu bulan yang lebih menarik dan buat kita tak sabar nak shopping kat Bazaar Ramadhan..hehehhe

Ok..last sunday aku and sang suami dinner kat luar jer..ala sebab si isteri malas nak masak la tue…heheheh. So kali ni nak makan benda lain skit la kononnya! so jejalan kat Sunway Piramid cari makanan pelik…sampai la kami jumpa Pepper Lunch Cafe ni.

240620125602

food kat sini lebih kurang macam Teppayaki la..tapi kat sini lagi best la coz macam2 jenis lauk kita boleh pilih.

Dorang akan serve makanan yang kita dah order tue separuh masak, pastu kita kene masak la sendiri nak makan macamana…mean nak tambah kicap ker atau nak tambah pepper ker kan!

That y tag line dia Sizzle It Your Way

240620125589

muka happy coz tak perlu masak kat rumah…hahhahah

240620125587

sang suami

240620125584

kat Pepper Lunch ni macam makan kat fast food restaurant tau. kene beratur kat counter then order pastu bayar! nanti akan ader waitress/waiter akan hantar food yang kita order

240620125585240620125588 

selepas selesai order, air akan diberikan dahulu. So pilih your seat, Kat atas meja ader a few souse untuk kita masak food kita nanti.

240620125591tadaa…my hubby’s food double burger and egg

240620125593240620125592got souse and mash potato

  240620125598 mine…beef steak and burger =)

240620125599

see…my beef steak yang masih merah…so i have to masak 1st la..=)

240620125596

ala masak atas plate ni juga…jaga-jaga plate ni sangat panas!

 240620125600 240620125601 

Jemput makan =)

240620125603

errrkkk….kenyang sudah! BEST

got 8/10 mark..

 

Monday, June 25, 2012

Teacher’s Day Special II

Wah..tak sangka ader lagi hadiah hari guru…

Kali ni special skit sebab dari seorang guru yang sangat istimewa! Siapakah?

Dia la guru ku + sahabat ku + kawan makanku +  teman tidur ku..hehheheh sudah pasti dengan lebih tepat gelarannya Sang Suamiku,

Wife asyik bebel jer nak online masuk web berkenaan hal-hal sekolah via fon kat sekolah..so dia pun amik kesempatan belikan new iPad for his wife…hahhaha katanya hadiah hari guru..weeee suka la saya!

Thanks Sang Suami =)

240620125566

Friday, June 22, 2012

Dinosaur Live ~

Hye Friday…

Apa plan untuk esok? Wah..Jumaat masih pagi sudah memikirkan plan esok hari! hehehe sudah pasti esok kan cuti.

Erm kalau uolls semua takder plan esok nak ke mana, so uolls boleh plan ke Pusat Sains Negara coz kat sana ader pameran Dinosaurs Live punya! takut oooo… coz dinosaurs tue boleh bergerak dan bunyi yang seram…hahahhaha (seram la sangat). Kalau bebudak macam anak buah aku memang dorang seram.

Last weekend aku and sang suami bawak my nieces and nephew ke Pusat Sains Negara coz dorang nak sangat tgk Dinosaurs. So we all layankan jer la. Nak bawak anak sendiri masih belum ada, so anak2 ini jer la anak kami yang ada.

Ok, dinosaurs live ni start 1 May 2012 sampai 31 July 2012. Bagi aku tak mengecewakan juga la pameran ni coz dinosaurs yang ada bagaikan dinosaurs yang hidup la. All the dinosaurs ni ada pergerakkan, kemudian ada bunyi dan mereka ditempat kan di kawasan gelap + macam dalam hutan la. So anak-anak buah aku ni ingat dinosaurs ni hidup dan boleh gigit orang…hahahha sampaikan risau maksu mereka kene geget. =)

Then sesapa yang rasa takder plan boleh la ke Pusat Sains Negara tuk tgk pameran ni + boleh masuk Pusat Sains Negara. Harga ticket tuk dewasa RM15 sahaja dan kanak-kanak 3 - 6 tahun RM6 sahaja  Kalau kanak-kanak bawah 12 tahun RM12…and ada juga package.Aku amik package 2 Dewasa + 2 kanak-kanak + extra 1 kanak-kanak = RM48. Bawak camera + RM3. =)

IMG_5720 testing camera 1st

IMG_5728

anak-anak maksu

IMG_5736

ini baru intro =)

IMG_5738 maksu ni…over tau! hahahah

IMG_5732   mari beratur amik gambar

IMG_5743 amboi…kemain lentoknya! macam pompuan la awak ni….

IMG_5752ini kat depan cermin yang suka tipu manusia…hahahha

IMG_5769  IMG_5772

maksu

IMG_5786Thanks uncle bob for the pictures

IMG_5788

Welcome to Dinosaurs World

IMG_5797 IMG_5794 macam2 jenis rupanya dan from pelbagai negara

IMG_5811

mesti sumer dah kenal ngan si comel ni kan? hahahah

IMG_5810 yang paling kejam =)

IMG_5871  IMG_5868

Jom ramai-ramai pakat pi tengok dinosaur !

 

Thursday, June 21, 2012

BW ~

BW la cikgu ni…what is ‘bw’ sayang?teacher asked her student!

B W stand for Busy Woman a.k.a Busy Week…hahhaha good girl.

Minggu yang sangat bz sampaikan my student pun tahu yang cikgunya busy. Minggu ni adalah minggu Teknik dan Vokasional bagi sekolah aku ni..minggu ni juga adalah minggu sukan tara + minggu student start buat ujian PBS bagi pelajar tingkatan 1 dan juga minggu student mula latihan perbarisan sukan tahunan sekolah nanti.

Semua aktiviti ini aku memang terlibat secara lansung, kononnya kalau aku takder tak jalanlah( joking ;P )..hehehhe..maklumlah guru baru perlu timba ilmu seberapa banyak yang mungkin. so tugas yang diberikan perlu dipikul dengan baik dan bijak.

Alhamdulillah, Isnin telah berjalan dengan lancar. aku ditugaskan untuk membuat gimik perasmian sempena Minggu Teknik dan Vokasional.and everything went great when semua orang macam nak tau apa yang aku buat.

Guess what i’ve done?

P1020261

I’ve spent my weekend to prepare this =)

P1020266

my little chef

P1020262

for the gimmick =)

P1020275 P1020283

   Perasmian time

 

Wednesday, June 13, 2012

True Ambition

Kisah semasa dibangku sekolah darjah 1 pada tahun 1989

Guru : Apa cita-cita kamu?

Saya : Cikgu (sebab masa tue aku pun tak tau naper cita-cita aku nak jadi cikgu)

Kisah dibangku bilik study asrama (waktu prep) pada tahun 1999

Kawan : Ko rasa pasni ko nak jadi apa?

Saya : Aku nak jadi scientist la (berangan jadi scientist sebab belajar kat kelas science)..hahahha …kalau aku gagal jadi saintis aku nak jadi cikgu la..nak jadi cikgu BM…macam cikgu BM kita cikgu Maimunah. (Al-Fatihah buat cikgu yang telah kembali ke rahmatullah)

………………………………………………………………………………………………………………

Cita-cita saya tercapai menjadi seorang guru walaupun pada asalnya bukan profession pilihan. Alkisah nak dijadikan cerita macamana aku boleh ingat kembali kisah ni adalah disebabkan oleh seorang kawan aku atau bestfriend aku yang mana dari sekolah rendah satu sekolah sampai la kami stay kat hostel katil sebelah sebelah jer dan SPM pun satu hall... dan kami sangat rapat sampai sekarang.

We shared every single thing walaupun negeri yang kami tinggal sekarang ni memisahkan kami. Last thursday, dia datang KL and sudah pasti aku lah yang akan dia jumpa. So aku bawa dia lunchie and shopping kat Sunway Piramid.

Masa we all lunch tue, dia la tetiba buka cerita pasal cita-cita we all. sampai la kisah dari sekolah dulu yang mengingatkan kitaorang berdua memang nak jadi cikgu. Dia berangan nak jadi cikgu math and now she got it after amik DPLI macam aku juga ( tapi dia dah senior 3 tahun). dan aku masih belum capai nak jadi guru BM. hehehhe

We all ni masa degree amik course lain, pastu kejer kat private pun lain field …tapi end up dengan guru juga. tapi itu lah cita2 we all dari sekolah rendah sampai la ke sekolah menengah…Alhamdulillah ini yang terbaik yang kami terima dari Allah S.W.T. moga kami diberi semangat untuk terus berbakti dan menjadi seorang pendidik bukan sekadar bekerja sebagai guru.

………………………………………………………………………………………………………………

We had lunch at Garden, Sunway Piramid. Food kat sana sedap and harga tak la mahal sangat. Ala tempat ni ala Little Pantry and Full house juga la (pendapat aku la)

 070620125468070620125474

I love her so much

070620125473 070620125488

We had lunch at Garden

070620125481070620125492

Satay Pizza ~ pizza yang disusun atas pinggan

070620125493070620125491

      our meals ..makan memang tak nak skit2.heheheh

070620125495

got together <3