.

.

Tuesday, January 29, 2013

Sofa on Saturday

Kembali selepas weekend yang panjang =)

photo(7)

Ok last weekend aku and sang suami meneruskan misi kami untuk persiapan rumah baru. Ngeee =) tak sabar sebenarnya tapi kene sabar sebab banyak benda kene settle.

Misi minggu ini ialah mencari sofa. Wahhh mentanglah nak masuk rumah baru, semua nak baru la kan! opppps bukan semua tapi sesetengah jer la yang baru. Sofa kami sekarang ni masih elok 40% jer tapi masih boleh digunakan. Memandangkan sang suami ader budget lebih skit, maka kami decided untuk beli sofa baru. Maklumlah sofa sekarang dah 4 tahun pakai.

Dah banyak kedai kami singgah and usha…tapi kali ni nak tengok a.k.a survey kat IKEA plak. Sang suami dah survey kat website IKEA and ader a few yang berkenan. So last weekend nak merasa sendiri material and kesedapan dan keselesaannya.

Sebelum ke IKEA, kami jejalan dulu kat The Curve sambil cari makan. We all round dulu Curve and we all choose BUMBU DESA, makanan Indonesia. Teringin nak makan makanan Sunda iaitu Timble Complete. Waaaaa rindu Bandung!

Memandangkan kat Bumbu Desa tak ader set timble, maka waiter kat sana suggested ala carte la. Aku and sang suami ok jer bab makan ni! Yummy =)

20130126_160951 20130126_161111

Sang suami semenjak 2 menjak ni bz jer ngan GAME!

20130126_161558 Si Isteri plak bz ngan cam whoring

photo(9)20130126_161026   20130126_16102220130126_161601 Jus Semangka

20130126_161958 Tadaaaaaa…Timble Complete

Makanan Sunda

20130126_162017Tempe (sedap sangat), Cumi Goreng

20130126_162021Sambal belacan and Ayam goreng

20130126_171609Tauhu goreng and Tempe lagi.

Sedap sangat and total of our food around RM70++.

Takder la murah sangat macam makan kat Bandung. hehehehe

Kemudian teruskan pencarian ke IKEA untuk mencari Sofa.Rambang mata dibuatnya coz so many sofa yang berkenan. Tepuk dada tanya poket jer la. Bak kata sang suami ukur sofa dengan poket la yunk! hahahhaha

Mana satu pilihan anda?

20130126_171655 20130126_171705 20130126_171958 20130126_172001  photo(8)  photo(12) photo(13) photo(14)  photo(18) photo(15)photo(22)

Next mission will be curtain!

 

No comments: