.

.

Monday, February 25, 2013

CNY at Langkawi

Happy Chinese New Year…

Fuh cuti panjang aku raya cina lepas. Maka sudah pasti destinasi pertama ialah balik kampung. Bila sampai kampung family plan was family vacation at Pulau Langkawi. Jalan lagi la aku and sang suami.

Destinasi jadi pilihan ialah Pulau Langkawi.Percutian yang pendek tapi memang best coz we all spent a lot of time together with the family. We stayed in 1 house, we’re ride in 1 car and we choose with same choice.

Best sangat and skrg ni aku dah rindu mak n abah! Oh my family, I love u all to the max.

Kami ke sana seramai 8 orang jer. Family aku semua pergi kecuali family adik lelaki aku yg berkahwin tahun 2010 tue jer tak pergi, sibling yang lain semua ikut. Kami ditemani oleh maksu aku and her son. So 8 orang jer and we all kat sana sewa Mitsubishi Grandis and tinggal kat Bunga Homestay, Pantai Chenang.

Aku sangatlah recommend kan Bunga Homestay tue coz murah lengkap serba serbi. Ader 3 bilik dan 2 bilik ader aircond. Water heater pun ader. Segala keperluan seperti dapur, iron, kipas memang disediakan di sana. dapat pulak owner yang peramah dan banyak memberi info kepada kami. Memang senang dan selesa sangat di sana. Ni nombornya  013 4894004 (En Izwan) for those yang nak ke sana secara beramai-ramai and tak tahu nak stay kat mana boleh try stay sini.

Destinasi pertama kami setiba di sana ialah Makam Mahsuri, kemudian ke Taman Buaya Langkawi. Hanya 2 tempat sahaja di hari pertama, selebihnya Shopping kat Haji Ismail Group (HIG). Hari kedua kami check out pada pukul 8 trus ke Cable Car Langkawi. Nasib baik kami sampai seawal 8.30pagi. Kalau lambat skit sure tak sempat nak naik coz ramai sangat orang! Bayangkan beli ticket pukul 9.30 pagi and pukul 2.00 petang baru dapat naik..Dasyat kan!

Kesesakan di Pulau Langkawi usahlah diceritakan. Kemana sahaja pergi sure sesak. Even nak makan pun kene beratur coz ramai sangat orang, So hari kedua hanya satu tempat jelah we all pergi yang selebihnya kitaorg shopping. Hanya 2 hari we all kat sana n terus balik.

Apapun memang dasyat juga la mak n maksu aku ni shopping! hehehehhe termasuk la aku. Tak tahan pinggan mangkuk murah2..so borong la. Last2 beli jer lebih and semua tinggal kat rumah mak aku kat kampung =). Tak bawa balik coz balik KL naik flight. Hehhheheheh

Nanti next time balik naik keto, maka akan ku hangkut semuanya =). Kat sini ader la a few pict kenangan semasa di sana.

P1040233P1040237

Pasal Feri, tak bimbang coz pakcik aku ni ada (berbaju biru) … sebab dia kerja dengan Comp Feri ke Langkawi. Hahhaha

P1040235

Waiting before depart

P1040240

queue panjang sebelum dapat naik ferry 

P1040249P1040248

Pening aku dok dalam Ferry ni.Nasib baik dah telan pil mabuk laut!

Aku sangat sarankan sesiapa yang tak pernah naik ferry or boat ni, sila la ambil pil mabuk laut. hehhehehe. Bukan per kalau pening or muntah boleh spoiled kan mood nak bercuti.

tul tak?

P1040250P1040307         Our 1st Destinasi

P1040251

P1040255 P1040257 My monster

P1040258 P1040259 P1040262 P1040266 P1040268    so ramai…nak masuk rumah ni pun beratur…adoi!

P1040291P1040314

Crocodile Farm, Langkawi

P1040315 P1040322 P1040335

P1040336 P10403433rd Destinastion

P1040370 P1040425P1040402  P1040429 P1040451 P1040500P1040522    P1040520

last but not least….Our Family =)

1 comment:

missina said...

Aku plg suka hat gambaq korea tu..:)