.

.

Friday, February 8, 2013

Hari Wilayah disambut di Cameron Highland

Serius tak terasa pun masa berlalu…today is Friday and tomorrow start cuti sekolah seminggu and aku juga pasti cuti seminggu!

Hehehehehe..seronok ok bole balik kampung (nasib baik ticket semua dah settle). Bila balik kampung boleh bercuti bersama family. Weeee tak sabarnya!

Cakap pasal cuti ni last week aku and sang suami bercuti bersama keluarga inlaw aku (keluarga suami). Kami sambut hari wilayah dengan bercuti ke Cameron Highland. Bertolak hari Jumaat dan bercuti sehingga hari Ahad.

Kami bertolak ke sana selepas sembahyang jumaat ikut Tapah. Sesampai kat Ringlet memang nak muntah rasanya! sumpah nak muntah tapi masih tak muntah la. Sang suami pun pening2 rasanya…Fuhhh, time balik we choose Simpang Pulai la..

Keadaan kat sana takder la sejuk sangat di kala tengahari tapi kalau berangin tue rasa la angin sejuknya. Tapi pepagi and malam sumpah sejuk. Tapi sejuk tak sehebat Kundasang la. Kalau kat Kundasang tue dah almost beku aku rasa…hahahha =)

Apa pun sangat best and aku takder la shopping banyak sangat coz takder apa pun nak shopping. Maklumlah mood bercuti sedikit tercalar pabila hari ahad petang kene pergi berkursus! =)

Let’s have some picha from my vacay =)

20130201_160424

before bertolak amik mood GREEN WORLD =)

22 20130202_074650

Check in Holiday Apartment

20130202_083720

start at Sungei Palas

25 26

Having breakfast =)

20130202_0923262827  20130202_111751

Kemudian diteruskan dengan program memetik strawberry =)

20130202_122355

Selepas dah kutip 600gram strawberry we all teruskan ke Kea Farm

20130202_12243620130202_14060120130202_123311

Bunga Bird of Paradise

20130202_122413

20130202_123041

Penat giler mendaki sampai ke sini

20130202_124208

My lullaby niece with her fav cartoon character

20130202_103006

Tempat yang terakhir sebelum kepenatan ialah Taman Mardi

20130202_142625 Guess what we were shop there?

20130202_142719              20130202_123433  20130202_135618 20130202_135654 20130202_135757 20130202_135903

we bought the little munchy tree…comel kan? 

20130202_135952 last but not least…cute giler pict ni

No comments: