.

.

Tuesday, June 11, 2013

Aku terima nikahnya!

Assalamualaikum Selasa…

Amboi dah 2 minggu cuti, harini pun rasa nak cuti lagi… udah2 la tu! Jangan nak jadi macam student sangat la wahai cikgu, ingat tanggungjawab anda untuk mendidik mereka. Insaf seketika aku..hehehe

Sebelum nak pi sekolah ni aku nak update pasal aktiviti cuti aku. Aku ader pergi bercuti dan memenuhi jemputan kahwen sepanjang cuti 2 minggu ni. Entry ni sure korang dah dapat agak kan? Mesti lah nokkk cerita Aku Terima Nikahnya sudah pasti tentang kenduri kahwen. Kisah bercuti tu nanti aku update.yer.

Last 1st of June tercipta la sejarah buat sepupu ku yang mana rata2 mengatakan dia adalah adikku la, kakakku la…bukan per rupa kami ada iras kata dorang la. Cousin aku ni diijab kabul pada 1 Jun 2013. Pakngah aku yang akad nikahkan anaknya sendiri. Wahhhh tak sangka dia dah jadi isteri orang =)

Ini lah sepupu pertama aku sebelah abah yang kawen. Kalau sebelah mak dah ramai dah! So we all macam excited lebih la coz we all macam rapat juga since kecik kan. So last 1st Jun semua sedara mara sepupu sepapat berkumpul kat rumah makngah and pakngah aku ni la.

Mak and adik aku dari Kedah pun terbang ke KL, cuma abah aku jer tak datang coz he’s not feeling well katnya. Hope abah cepat sihat.

Seperti pengantin yang lain, majlis akad nikah dorang buat kat rumah and sangat lah meriah. pelamin yang simple tapi cantik n curlassst gitewww.  Heheheheh

Tema hari pernikahan ialah hijau, so we all semua pakai hijau untuk memenuhi tema. Jom tgk pict yang aku sempat snap dengan phone and camera. Harap jangan kecewa dengan pict yang bukan dari profesional camerawomen =)…

20130601_094312

My outfit of that day : rasa2 memenuhi tema tak? hehehe

P1050256  Kawasan rumah pengantin

P1050231

Adik beradik dan sepupu sepapat pengantin

DSCN0977

Ini adik aku dan adik pengantin

P1050236

Make up and touch up

P1050243

Mak aku and makngah

P1050251

Pengantin lelaki dah sampai…kopak2 dinding2

20130601_134542 20130601_134552

Hantaran. Gold from perempuan and Merah from lelaki

P1050282

Yeah, She’s ready =)

P1050277

Aku terima nikahnya. Alhamdulillah

DSCN1030  Dah jadi satu family

P1050287

Jaga2..ada yang merati duit hantaran ni..

20130601_134522

          samakah kami? sampai ada yang cakap adik beradik =)

P1050297

Sesi bergambar bersama keluarga. Ini semua kaum perempuan jer dulu

P1050299  P1050306Closed Family 

P1050312

Tahniah Zarith and Amir. Dari Kak Mas and Abang Bugs

No comments: