.

.

Monday, June 24, 2013

Bad Haze Day

Assalamualaikum…

Salam Nisfu Syaaban.

Hari ni memasing semua update entry jerebu yang melanda Malaysia kan! Sampaikan sekolah di KL dan Selangor ditutup buat sementara waktu. Maka aku pun cuti.

hikhikhik..baru bangun tidor dikala mentari dah di atas kepala. Tapi kat rumah aku ni tak nampak matahari la. yang nampak hanya Jerebu. Ya Allah moga bencana jerebu ini akan berakhir dengan cepat…amin

So apa lagi ni golek2 atas katil sampai lupa diri la kan sebab cuti.

IMG_20130624_092025

Ok entry aku ni plak nak cerita apa aktiviti yang aku dan sang suami buat semalam. Semalam start jerebu yang sangat teruk kat kawasan rumah aku Puchong ni. Ya ampun, keluar jer rumah bau asap. Sampaikan baju aku sidai pun bau asap.

Sang suami ajak kuar jejalan and cari makan, tapi katanya makan kat tempat tertutup lah sebab jerebu kan. Sebab dah boring sangat berkurung kat rumah jer, we all decided keluar ke KL nak tgk teruk tak jerebu kat sana.

Hakikatnya memang teruk sangat. KLCC, KL tower, KL apa lagi? Semua dah tak nampak dah…adoiii la jerebu teruknya melanda Malaysia. Kami pun jejalan lagi sampai la ke AU 2 Keramat. Maka singgahlah JJ AU2 sebab tetiba aku teringin nak makan kat Madam Lim’s. Maklumlah dah lama tak makan kat sini.

Habis jer makan, jejalan sambil shopping skit kat JJ ni pastu balik rumah. Otw balik rumah tu, ramai2 la colleague aku dok sms, wassap, viber and call pasal status keesokkan harinya. So dapat pengesahan call dari pengetua bagitau esok cutiiiii….yeaaahhaaaa! heheheh

Tapi malangnya hari ini jerebu seakan bertambah teruk. Ku doakan agar bencana jerebu ini akan berakhir dengan segera dan hikmahnya aku pasti lepas ni kita manusia perlu hargai alam sekitar dan menjaganya.

webshare_1371973842784 Yesterday outfit

Simple in Pink!

 20130623_193847

at Madam Lim’s we ate Madam Lim’s Tomyam, Kong Pau Sotong, Lala masak apa ntah and sayur kailan..sorry lupa nama la

Madam Lim’s Tomyam ni minta junior jer, tapi gabak besar juga. Maka memang tak habis la kan untuk 2 orang makan. Macam biasa bungkus sudahhh

 20130623_19385720130621_154041

Laki bini yang kuat makan…so muka memasing dah booolaat!

Yang penting happy =)

No comments: