.

.

Saturday, June 22, 2013

Berries Oat Smoothie Recipe

Ok entry pendek and ringkas di hari Sabtu. Someone has requested for berries oat smoothie yang aku slalu buat untuk breakfast.

Kalau tak silap aku dah publish entry recipe ni, tapi takper aku buat lagi skali untuk smoothie yang aku buat hari ini.

Recipe yang senang dan sedap dimakan,

3 biji strawberry
5 biji raspberry
8 biji blueberry
3 sudu oat (ikut keperluan, kalau nak lebih kenyang letak banyak2 skit)
2 sudu natural yogurt
1 sudu madu (boleh digantikan dengan pemanis lain juga)
1/2 cawan susu segar

Blend semua bahan ni and serve dalam gelas. Kemudian minum! Mesti kenyang sampai tengahari.

Ini lah Berries Oat Smoothie yang aku buat hari ini

No comments: